Hindistan'da acı tablo: Oksijen sağlanamayınca annesine suni teneffüs ile müdahale etti

Hindistan

Son 24 saatte 368 bin 147 yeni vakasının saptanmasıyla toplam vaka sayısı 19 milyon 925 bin 604'e, 3 bin 417 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 218 bin 959'a yükseldiği Hindistan'da annesini hastaneye götüren bir kadın, oksijen sağlanamayınca annesine suni teneffüs ile müdahale etti

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü salgınında merkez üssü haline gelen Hindistan'da tablo ağırlaşıyor. 19 milyon vakanın görüldüğü ülkede, can pazarı yaşanıyor. Ülkenin Uttar Pradeş eyaletindeki Bahraich kentinde koronavirüse yakalanan annesini hastaneye götüren bir kadın, oksijen maskesi bulamayınca annesine suni teneffüs ile müdahale etti. O anlar, ülkede koronavirüsün yarattığı sağlık krizini gözler önüne serdi.

Hindistan'da acı tablo: Oksijen sağlanamayınca annesine suni teneffüs ile müdahale etti - Resim : 1

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından birçok kişi ülkenin sağlık sisteminin virüsle baş edemediği ve yetersiz kaldığı konusunda eleştiride bulundu. Kızının suni teneffüs uygulayarak hayatta tutmaya çalıştığı annenin sağlık durumuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Hindistan'da acı tablo: Oksijen sağlanamayınca annesine suni teneffüs ile müdahale etti - Resim : 2

"OKSİJEN VERİLEMEDİĞİNİN FARKINDALAR"

Hastalara oksijen sağlanması konusunda büyük zorluklar yaşanan ülkede, Ganga Ram hastanesinde çalışan Dr. Dr Chahat Verma, ölüm döşeğindeki hastaların kendilerine oksijen verilemediğinin farkında olduğunu söyledi. Dr. Verma, "Orada yatarlarken, diğer hastaların nefes alamayışını izlerlerdi ve oksijen veremeyeceğimizi biliyorlardı, çünkü oksijen yoktu. Bakışları saf bir dehşet doluydu, sıranın kendilerine gelebileceğini biliyorlardı" dedi.

Hinditan'ın başkenti Yeni Delhi'de, Kovid-19 testi pozitif çıkan akrabası için oksijen tüpü arayan bir kadına, okisjen tüpü diye yangın söndürme tüpü satan 2 kişi tutuklandı.

HIZLI TIRMANIŞ SÜRÜYOR

Hindistan'da Kovid-19 vakalarının nisanda başlayan hızlı tırmanışı sürüyor.  Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan'da toplam vaka sayısı 20 milyona yaklaştı. Hindistan, dünyada en fazla günlük vaka ve ölümünün kaydedildiği ülke konumunda bulunuyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede uygulanan aşı sayısının 157 milyon 198 bin 207 doza ulaştığını duyurdu. Hindistan, ABD ve Çin'in ardından dünyada en fazla aşı yapılan ülke konumunda bulunuyor.

Öte yandan Hindistan'da ortaya çıkan ve "çift mutant" adı verilen yeni bir mutasyonun yayılması endişelere yol açıyor.

Hindistan Sağlık Bakanı Harsh Vardhan, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, kitlesel hareketliliği ve sosyal etkileşimi azaltmaya yönelik tedbirlerdeki eksikliğin, vaka artışında etkili olduğunu itiraf etmişti.

Hindistan’da Yüksek Mahkeme, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastaları için hayati öneme sahip tıbbi malzemenin tedarik edilememesinden sorumlu hükümet yetkililerinin cezalandırılabileceğine hükmetti.

Yeni Delhi’de Yüksek Mahkeme, hastanelerin talep ettiği oksijen tüplerinin teslim edilmemesi halinde ilgili hükümet yetkililerini cezalandırılabileceğine karar verdi.

Kaynak: AA

Hindistan oksijen