Hindistan Başbakanı Modi, Alman mevkidaşı Scholz ile Yeni Delhi'de bir araya geldi

AA
Dünya haberleri Hindistan Olaf Scholz
Hindistan Başbakanı Modi, Alman mevkidaşı Scholz ile Yeni Delhi'de bir araya geldi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile başkent Yeni Delhi'de yaptığı görüşmenin ardından, Ukrayna ve Orta Doğu'daki çatışmaların iki lider için de endişe kaynağı olduğunu ve barışın yeniden sağlanması amacıyla her türlü katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Hindistan basınında yer alan haberlere göre Modi, iki günlük resmi ziyaret için ülkede bulunan Şansölye Scholz ile Yeni Delhi'deki resmi konutunda bir araya geldi.

Scholz ile görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Modi, Ukrayna ve Orta Doğu'da süregelen çatışmaların iki lider için de endişe kaynağı olduğunu ifade etti.

Sorunların savaşla çözülemeyeceğini vurgulayan Modi, barışın yeniden tesis edilmesi için mümkün olan her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Alman mevkidaşıyla güvenlik, savunma, ekonomi ve stratejik teknoloji alanlarındaki işbirliğini ilerletmenin yollarını görüştüğünü anlatan Modi, "Savunma ve güvenlik sektörlerinde artan işbirliği, karşılıklı derin güvenimizin sembolüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Modi, bugün imzaladıkları Karşılıklı Hukuki Yardım Anlaşması'nın terörizm ve ayrılıkçı unsurlarla mücadelede iki ülkenin ortak çabalarını güçlendireceğini vurguladı.

"ÜLKELERİMİZ, KALKINMA İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA GÜÇLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİP"

Başbakan Modi, ayrıca X hesabından Olaf Scholz ile görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Modi, Hindistan-Almanya dostluğunu ilerletecek çeşitli konuları ele almaktan memnuniyet duyduğunu kaydederek, "Ülkelerimiz, kalkınma işbirliği konusunda güçlü bir geçmişe sahip. Gelecek dönemde bunu geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.