Her şey 11 ayda yaşandı! Rus oligarklarının sır ölümleri: Bu kez emlak kralı hayatını kaybetti

son dakika Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna
Her şey 11 ayda yaşandı! Rus oligarklarının sır ölümleri: Bu kez emlak kralı hayatını kaybetti

24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte savaş kadar devlete yakınlıklarıyla bir servet edinmiş Rus oligarklar da dünyanın ilgisini çekmeye başladı. Art arda gelen Rus oligarkların gizemli ölümü akıllara pek çok soru getiriyor. O ölümlere bir yenisi daha eklendi

24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, halen devam ediyor. Son günlerde Rusya'ya yönelik gelen suikast haberlerinin ise ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz aylarda pek çok Rus oligarkın gizemli ölümlerine bir yenisi eklendi. 

EMLAK KRALININ ÖLÜMÜ

 50 yaşındaki emlak kralı Dmitry Zelenov'un 9 Aralık'ta gizemli bir şekilde hayatını kaybettiği aktarıldı. 

Emlak kralı olan Dmitry Zelenov, 9 Aralık'ta Fransız Rivierası'ndaki Antibes kasabasında hayatını kaybetti.

Rus haber kaynağı Baza ve yerel Fransız yayın kuruluşu Var Matin'e göre, 50 yaşındaki oligark, birkaç arkadaşıyla yemeğe çıktı. Kendini iyi hissetmeyen Zelenov, merdivenden çıkarken düştü ve beyin travması geçirdi.

Her şey 11 ayda yaşandı! Rus oligarklarının sır ölümleri: Bu kez emlak kralı hayatını kaybetti - Resim : 1

ÖNCEKİ HAFTALARDA AMELİYAT OLMUŞTU

Hastaneye kaldırılan Zelenov, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Baza'nın edindiği bilgiye göre Zelenov, ölümünden önceki haftalarda açıklanmayan kalp sorunları nedeniyle ameliyat oldu, ancak daha fazla bilgi verilmedi.

Zelenov, bir zamanlar Moskova'nın en önemli gayrimenkul yatırım ve geliştirme kurumlarından biri olan Don-Stroy'un kurucu ortaklarından biriydi.

1994'te Sovyetler Birliği'nin dağılmasından kısa bir süre sonra Don-Stroy'u kuran Zelenov, hızla bir servet kazandı ve 2008 yılına kadar düzenli olarak Forbes'un en zengin Ruslar listesinde yer aldı.

İŞTE HAYATINI KAYBEDEN RUS OLİGARKLAR

RAVIL MAGANOV

Rusya, Lukoil'in Yönetim Kurulu Başkanı Ravil Maganov'un ölümünü şüpheli olarak ilan etti. Ancak daha sonra devlet haber ajansı TASS, Maganov'un intihar ettiğini duyurdu.

LEONID SHULMAN

Rus devlet enerji şirketi Gazprom'un üst düzey yöneticisi olan Shulman, 30 Ocak'ta bir köyde bulunan kulübede ölü olarak bulundu. Shulman'ın yanı başında bir intihar notu da vardı.

ALEXANDER TYULAKOV

Gazprom'un bir diğer üst düzey yöneticisi ise Alexander Tyulakov'du. Tyulakov Shulman'la aynı köyde, olaydan bir ay sonra garajında ölü bulundu. Tyulakov'un ölümü de intihar olarak geçti.

MIKHAIL WATFORD

Ukrayna doğumlu oligark Mikhail Watford, petrol ve gaz endüstrisi aracılığı ile milyarder olmuştu. Watford, İngiltere'deki evinde ölü bulundu. İngilere halen Watford'un ölümünün şüpheli olduğunu ifade ediyor.

VLADIASLAV AVAYEV

Rusya'nın en büyük bankalarından biri olan Gazprombank'ın eski başkan yardımcısı ailesyile birlikte Moskova'daki dairesinde ölü bulundu. Polis, oligarkın elinde bir tabanca buldu. Olayın cinayet ve intihar vakası olarak kayıtlara geçti.

SERGEI PROTOSENYA

Avayev'in ölümünden hemen birgün sonra doğal gaz şirketi Novatek'in eski başkan yardımcısı Sergei Protosenya, İspanya'da bir villada tavandan asılmış bir biçimde bulundu. Aynı zamanda aynı villada karısı ve kızı bıçaklanarak öldürüldü.

ALEXANDER SUBBOTIN

Lukoil'in eski üst düzey yöneticisi Subbotin, Moskova yakınlarında bulunan bir evin bodrum katında ölü bulundu.

YURI VORONOV

Gazprom ile iş birliği içindeki lojistik şirketlerinin başında bulunun Yuri Voronov, temmuz ayında evinde bulunan yüzme havuzunda ölü bulundu. Voronov'un cansız bedeninin yanında bir tabanca da tespit edildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rus oligarkları son dakika Gündem haberleri Dünya haberleri Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı