Havalimanında korkunç ölüm: Uçak motorunun içine çekilen görevli feci şekilde can verdi

ABD Dünya haberleri
Havalimanında korkunç ölüm: Uçak motorunun içine çekilen görevli feci şekilde can verdi

ABD'deki San Antonio Uluslararası Havalimanı'nda bir yer hizmetleri görevlisi, feci şekilde hayatını kaybetti. Adı açıklanmayan işçi, hareket halindeki uçağın motoruna çekilerek öldü.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, söz konusu uçağın Delta Havayolları'nın Los Angeles-San Antonio seferini yapan araç olduğunu bildirdi. Uçağın, tek motoruyla kapı pozisyonuna taksi yaptığı esnada çalışanın motora çekildiği açıklandı. 

Havaliamanı sözcüsü Erin Rodriguez, soruşturmada yetkililerle çalıştıklarını duyurdu: "Bu olaydan ötürü çok üzgünüz… Ayrıntılar ortaya çıktıkça daha fazla bilgi paylaşacağız."

Adı açıklanmayan bir kaynak, Guardian'a işçinin "çalışan motorun önüne bilerek adım attığını" söyledi. Ancak işçinin resmi ölüm nedeni henüz belirlenmedi.

İşçinin bağlı olduğu yer hizmetleri şirketi Unifi Aviation, "trajik olayda işçinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını" bildirdi.

Şirkete göre ilk soruşturma, ölümün kendi operasyonel süreçleri ve güvenlik prosedürleriyle ilgili olmadığını gösteriyor.

Benzer bir olay Alabama eyaletinde 31 Aralık 2022'de meydana gelmişti. Courney Edwards adlı işçi, yılbaşı gecesi bir uçağın motorunun içine çekilerek yaşamını yitirmişti. Yapılan soruşturma sonucunda Edwards ve diğer çalışanların, soğuma sürecinde çalışır halde bırakılan bir jetin yanına gitmemelerine dair defalarca uyarıldığı belirlenmişti. Talihsiz kadın uyarılara rağmen motorlardan birinin önüne geçince hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Delta Havayolları Los Angeles uçak