Hastanede yılan paniği: Yönetim 'Yılan yok, maymun var' dedi

Hastanede yılan paniği: Yönetim 'Yılan yok, maymun var' dedi

Karayipler'de yer alan, iki farklı adadan oluşan Trinidad ve Tobago'da koronavirüs nedeniyle ara verilen aciliyeti olmayan ameliyatların yeniden başladığı hastanede maymun ve yılan paniği yaşandı

Trinidad ve Tobago'daki bir hastane, ameliyathanede maymun ve yılan bulunduğu iddialarına hastane yönetimi yanıt vererek, ameliyathanede yılan bulunduğuna sert bir dille çıkarken maymun olduğunu itiraf etti. 

Koronavirüs nedeniyle, aciliyeti olmayan ameliyatların ertelenmesinden üç ay sonra ameliyatlara devam etmeye hazırlanan sağlık personeli cuma günü erken saatlerde Port-of-Spain Hastanesi'nin ameliyathanesinde hayvanları tespit etti. Hayvanların yakalanması için görevlilerin harekete geçmesiyle, bir ameliyat saatlerce gecikti. Sosyal medyada "Post-of-Spain Hastanesi'nde dün maymun ve kocaman bir yılan bulundu" başlığıyla bir paylaşım yapılması üzerine, bölgenin sağlık yetkilisi gönderiden haberdar edildiğini söyledi.

Ancak diğer bir sosyal medya paylaşımı ise, rafta dolaşan bir maymunun video görüntülerini içeriyordu. 

The Guardian gazetesi , hastanenin ameliyathanede maymun ve yılan bulunduğu haberlerine yanıtını paylaştı. Hastane, maymunun varlığını kabul ederken yılan olduğunu reddederek "Kurum, hastane yerleşkesinde ayrıca bir yılanın da bulunduğunu kesinlikle reddediyor ve bunu söyleyen tüm bilgilerin yanlış, yanıltıcı ve kötü niyetli olduğunu söylüyor. Yeniden yaşanmasını önleyecek uygun tedbirleri almak için olay gözden geçiriliyor." ifadelerini kullandı. 

Trinidad Tobago ameliyat hastane yılan maymun haberler koronavirüs