Harris-Trump düellosunu kim kazandı? Dünyanın konuştuğu tartışmada sürpriz olay!

HABER MERKEZİ
Dünya haberleri donald trump Kamala Harris

Amerika Birleşik Devletleri'nde Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump ve Demokrat Aday Kamala Harris, ilk televizyon tartışmasına çıktı. Tartışma, sürpriz bir el sıkışmayla başladı. Bu, 2016'dan bu yana bir başkanlık tartışmasında ilk el sıkışma oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat aday Kamala Harris ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, 5 Kasım'daki seçim öncesi ilk televizyon tartışmasında kozlarını paylaştı. Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinde Ulusal Anayasa Merkezi'nde yapılacak münazara Amerikan ABC News'ten yayınlandı.

SÜRPRİZ GÖRÜNTÜ

Tartışma, sürpriz bir el sıkışmayla başladı. Harris, programın başında Trump'ın elini sıkarak kendisini ismiyle tanıttı. Bu, 2016'dan bu yana bir başkanlık tartışmasında ilk el sıkışma oldu.
Harris, Trump'ın 2017-2021 yılları arasında başkanlık yaptığı yıllara atıfta bulunarak, "Donald Trump bize Büyük Buhran'dan bu yana en kötü işsizliği bıraktı." dedi.

Trump ise, Biden dönemindeki sürekli enflasyon nedeniyle Harris'i eleştirdi. Trump ayrıca, "Akıl hastanelerinden" gelen göçmenlerin Meksika ile ABD'nin güney sınırını geçtiğini iddia etti.

"HARRIS YÜZÜNDEN MERMİ YİYECEKTİM"

Trump ayrıca "Harris yüzünden mermi yiyecektim. Bu saldırı onun söylemleri yüzünden oldu" diyerek kendisine yapılan saldırıyı eleştirdi.

Tartışmanın açılış dakikalarında Trump ve Harris, ekonomi konusunda kıyasıya mücadeleye girdi.

Trump, ek tarifelere odaklanarak Amerikan ekonomisini haksız yabancı rekabetten koruyacağını söyledi.
Harris ise, son haftalarda uygulamaya koydukları ekonomik politikaları ayrıntılı olarak anlattı

İSRAİL-GAZZE ÇATIŞMASI

Münazarada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları da konuşuldu. Harris, "Derhal sona ermeli ve bunun sona ermesi için ateşkes anlaşmasına ihtiyacımız var ve rehinelerin serbest bırakılması gerekiyor." dedi.

Harris için "İsrail'den nefret ediyor" diyen Trump, "Eğer başkan olursa, İsrail'in iki yıl içinde var olmayacağına inanıyorum," ifadelerini kullandı.

Trump'ı yalanlayan Harris, "Bu kesinlikle doğru değil. Kariyerim ve hayatım boyunca İsrail'i ve İsrail halkını destekledim." diye yanıtladı.

Kongre baskınıyla ilgili bir pişmanlığı olup olmadığı sorulan Trump, "Benim bununla hiçbir ilgim olmadı, sadece benden bir konuşma yapmamı istediler." dedi.
Burada çıkacak olan sonuç, adayların bundan sonraki kampanyasına da etki edecek. Anketlere göre, yarış başa baş ilerliyor. Bu nedenle iki aday arasındaki bu ilk münazaranın salıncak eyaletlerde belirleyici olabileceği aktarılıyor.