Hamile kadının göğüslerini laktasyon kurabiyeleriyle kapadığı reklam Times Meydanı'ndan kaldırıldı

Haber Merkezi
ABD
Hamile kadının göğüslerini laktasyon kurabiyeleriyle kapadığı reklam Times Meydanı'ndan kaldırıldı

New York'un kalbinde yer alan Times Meydanı'nda yayınlanan bir billboard reklamı, annelik ve cinsellik algısı üzerine hararetli bir tartışmaya yol açtı.

Reklamda, hamile yemek kitabı yazarı Molly Baz, göğüslerini laktasyon kurabiyeleri ile kapatarak poz veriyor ve bir anne-bebek ürünleri markasını tanıtıyor.

"Just Add Milk" (Sadece Süt Ekle) kampanyasının parçası olan bu çarpıcı görsel, Anneler Günü'ne denk gelecek şekilde tasarlanmıştı. Ancak, bölgedeki reklamların gösteriminden sorumlu Clear Channel Outdoor, içeriğin kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle reklamı kaldırdı.

Marketing Türkiye'de yer alan habere göre Clear Channel'ın kışkırtıcı reklamların yer aldığı Times Meydanı'na dair kararı pek çok eleştirinin hedefi oldu. Reklam yüzü Baz da dahil olmak üzere birçok kişi, anneliği onurlandıran bir reklamın kaldırılmasına karşın "cinselleştirilmiş içeriklerin" kalmaya devam etmesini çelişkili buldu.

Baz, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Görünüşe göre koca göğüslerim ve hamile karnım Times Meydanı için biraz fazla kaçtı" ifadelerini kullandı ve kararın 'kendisini hem hayal kırıklığına uğrattığını hem de hiç şaşırtmadığını' belirtti. "Times Meydanı'ndaki diğer billboardlara bakın, çelişkiyi siz de göreceksiniz" açıklamasında bulundu.

Sosyal medya, yazara, markaya ve genel olarak kadınlara destek mesajlarıyla doldu. Şampiyon yarış pilotu Julia Landauer, "Billboardda ön sevişme görmek iyi ama bebeğin ve annenin sağlığını destekleyen bir hamile kadının görüntüsü değil mi?" sorusunu gündeme getirdi.

Hamile kadının göğüslerini laktasyon kurabiyeleriyle kapadığı reklam Times Meydanı'ndan kaldırıldı - Resim : 1
Kaldırılan reklam
Hamile kadının göğüslerini laktasyon kurabiyeleriyle kapadığı reklam Times Meydanı'ndan kaldırıldı - Resim : 2
Kaldırılmayan reklam