Hamburg Tren İstasyonu'nda ölümcül virüs alarmı

Almanya Sağlık Haberleri
Hamburg Tren İstasyonu'nda ölümcül virüs alarmı
Reuters

Alman polisi, bir Ruanda vatandaşının Marburg virüsü taşıdığı iddiası üzerine Hamburg Merkez Tren İstasyonu'nda alarm verdi. Federal polis ayrıca 7 ve 8 numaralı peronları kordon altına alırken bekleyen yolcular peronlardan uzaklaştırıldı.

Tıp öğrencisi olduğu iddia edilen Ruandalı adamın ölümcül Marburg virüsü taşıdığını düşünen polis, adamın ve kzı arkadaşından Frankfurt'tan Hamburg'a hareket eden trene bindiğini ve yolculuk sırasında grip benzeri semptomlar gösterdiğini bildirdi.

27 yaşındaki öğrencinin Marburg virüsünün görüldüğü Doğu Afrika ülkesinden gelmesi ve ülkesinde bu virüse yakalanmış bir kişinin tedavisiyle ilgilenmesi nedeniyle de alarm verildiği belirtildi.

Ruandalı adam ve kız arkadaşı özel bir araçla Eppendrof Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Çiftin bagajlarına da el konulurken trende bulunan kişilerin de karantinaya alınması için düzenleme yapıldı. Trende yaklaşık 200 yolcunun bulunduğu belirtiliyor.

Ruanda'nın başkenti Kigali'de ülkenin sağlık bakanlığının verilerine göre geçen cuma gününden bu yana Marburg virüsü nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti. Toplam 27 kişinin enfekte olduğu belirtildi.

Kişiden kişiye vücut sıvılarıyla geçebildiği belirtilen virüsün bir aşısı bulunmuyor.

Virüsün yol açtığı enfeksiyonu gösteren vakaların yüzde 24'ü hayatını kaybediyor. Belirtileri arasında mide bulantısı, kusma, ishal, ateş ve kanama bulunuyor.

(Kaynaklar: Hamburger Morgenpost, Bild)