Hamas 2 rehine kadını serbest bıraktı

Hamas İsrail

Hamas 7 Ekim saldırısında rehin aldığı 2 İsrailli kadını, serbest bıraktı. 79 ve 85 yaşlarındaki kadınlar önce Uluslarası Kızılhaç'a teslim edildi. Ardından Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafında İsrailli yetkililer tarafından karşılandı.

İsrail-Hamas arasında çıkan gerilim 18.gününde artarak devam ediyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğu sonrası 2 rehineyi daha serbest bıraktığını açıkladı.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar hız kesmeden devam ederken, Hamas, 2 rehineyi daha özgür bıraktı. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğu sonrasında Gazze Şeridi’nde tutulan 2 rehinenin daha serbest bırakıldığı söylendi.

Serbest bırakılan rehinelerin İsrail vatandaşı Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz olduğu belirtilen açıklamada, söz konusu rehinelerin geçtiğimiz hafta cuma günü serbest bırakılmak istendiği ancak İsrail'in bunu kabul etmediği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, 2 rehinenin insani ve tıbbi nedenlerden dolayı serbest bırakıldığı aktarıldı.
Hamas, daha önce İsrailli anne ve 2 çocuğunu ve ABD vatandaşı anne ve kızını serbest bırakmıştı.

Hamas daha önce de 5 rehineyi serbest bırakmış, ve kolundan yaralanan bir kadın rehinenin videosunu paylaşmıştı.

İsrail ordusuna göre şu anda Gazze'de en az 222 rehine var. Katar, yabancı pasaporta sahip 50 rehinenin serbest bırakılması için Hamas'la müzakere yürütüyor.

Tam da müzakerelerde ciddi ilerleme kaydedildiği haberleri basında yansıdığı sırada, Hamas kendi isteğiyle 2 rehineyi serbest bıraktığını duyurdu.

İsrail basınına göre Hamas üzerindeki uluslararası baskıyı hafifletmek ve imajını iyileştirmek istiyor...

İşte Hamas'ın serbest bıraktığı rehine kadınların yayınlanan görüntüleri...

Kaynak: Haber Global TV

Hamas İsrail rehine Dünya haberleri