Hadrut'ta ne oldu? Azerbaycan Ermenistan provokasyonun detaylarını açıkladı: 4 asker şehit düştü

Azerbaycan

Azerbaycan İstihbaratı ve Savunma Bakanlığı, işgalden kurtarılan Hadrut'taki Ermeni provokasyonuna dair açıklama yaptı. Açıklamada 4 Azerbaycan Askerinin şehit olduğu belirtildi.

Ermenistan tarafı, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda ateşkesi ihlal ederek provokatif eylemlerde bulundu.

Azerbaycan İstihbaratı ve Savunma Bakanlığı, işgalden kurtarılan Hadrut'taki Ermeni provokasyonuna dair açıklama yaptı. Açıklamada Azerbaycan-Rusya ve Ermenistan'ın imzaladığı 3'lü anlaşma hatırlatıldı.

Ermeni medyası Hocavend bölgesindeki Hadrut kasabasının kuzeybatısında kalan ormanlık alanda bazı Ermeni güçlerinin yollarını kaybettiğini iddia ediyordu.

Ermeni tarafı bu askerlerin tahliyesi için Rus barış gücünden yardım istedi. Ancak Ermeni güçleri bölgeden çıkmayarak askeri mevziler hazırladı.

Bu askerler bölgede görev yapan sivillere ve Azerbaycan askerlerine saldırdı. 26 Kasım'daki saldırıda 3 asker şehit oldu, 2 kişi yaralandı. 8 Aralık'taki bir diğer saldırıda ise 1 asker şehit oldu. Bölgede iletişim ekipmanı inşaatı yapan 1 mobil operatör çalışanı da ağır yaralandı. Bunun üzerine Azerbaycan güvenlik güçleri bölgede terörle mücadele operasyonu düzenledi.

Açıklamada Ermeni tarafının 3'lü anlaşma şartlarına uyması talep edildi ve "Provokasyonlardan kaçının ve barışı sürdürün" çağrısı yapıldı.

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı Dağlık Karabağ'daki topraklarını işgalden kurtarma operasyonunda elde ettiği başarı, Ermenistan'ı 10 Kasım'da ateşkes imzalamaya mecbur etmişti.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan