Hacca gitmek isteyen Yahudiler ile güvenlik güçleri karşı karşıya

Ukrayna

İbrani takvimine göre bugün kutlanan yılbaşı (Roş Aşana Bayramı) kutlamaları için Ukrayna'ya girmek isteyen yüzlerce Hasidik Yahudi, Belarus ile Ukrayna sınırında bekleyişini sürdürüyor.

Ukrayna ile Belarus sınırında hareketlilik devam ediyor. İbrani takvimine göre bugün kutlanan yılbaşı (Roş Aşana Bayramı) kutlamaları için Ukrayna'ya girmek isteyen yüzlerce Hasidik Yahudi, Belarus sınırında Ukrayna güvenlik güçlerince durduruldu.

Koronavirüs (Covid-19) kısıtlamaları nedeniyle girişine yasak konulan grubun içinde çocuklar da bulunuyor. Belarus ile Ukrayna sınırında bekleyen hacılar, ülkeye girmek için ısrar ederken Ukraynalı güvenlik güçleri, Yahudi hacıların girişine izin vermiyor. 

Hacca gitmek isteyen Yahudiler ile güvenlik güçleri karşı karşıya - Resim : 1

SALGIN NEDENİYLE SINIRLAR YABANCILARA KAPATILMIŞTI 

Her yıl yaklaşık 40 bin Yahudi, hac ibadetini yerine getirmek için Ukrayna’yı ziyaret ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu yıl salgın nedeniyle Uman şehrinde Roş Aşana kutlamalarının yapılmayacağını açıklamıştı. 

Ukrayna, koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle 28 Ağustos-28 Eylül tarihleri arasında yabancıların ülkeye girişini yasaklamıştı. 

 

 

Kaynak: DHA

Roş Aşana Bayramı ukrayna hac