Günlük vaka 17 bin olan İngiltere'de sokak ortasında koronavirüs partisi

İngiltere koronavirüs

İngiltere'de koronavirüs (covid-19) vaka sayısı günlük 10 binin üzerine çıkarken, koronavirüs tedbirlerine uymayan bir grup başkent Londra'da parti yaparken görüntülendi.

Başkent Londra’da bulunan Leicester Meydanı'nda dün akşam toplanan kalabalık, koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak, parti yaptı. O anlar drone'la görüntülendi. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması ise tepkilere neden oldu.

İngiltere'de İş Dünyası'ndan Sorumlu Bakan Yardımcısı Nadhim Zahawi, ülkedeki Covid-19 vakalarının yaklaşık üçte birinin bar ve restoran kaynaklı olduğunu söyledi. 

İngiltere'de son 24 saatte 17 bin 540 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesiyle salgının başından bu yana bu en yüksek günlük sayıya ulaşıldı.

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu Tıp Direktörü Dr. Yvonne Doyle, "Vakalarda ve hastanelere kabullerde belirli ve sürekli bir artış görüyoruz. Gidişat açık ve çok endişe verici." dedi.

Bu arada İngiliz basını, vaka artışının önüne geçilememesi nedeniyle gelecek haftadan itibaren yeni kısıtlamalara gidilebileceğini, bu kapsamda bazı bölgelerde restoran ve barların belirli bir süre kapatılabileceğini yazdı.

Avrupa'da Kovid-19'dan en çok ölümün olduğu İngiltere'de vaka sayısı ağustostan itibaren yükselişe geçmişti.

İngiltere'de hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance, 20 Eylül'de yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakalarının her hafta 2 kat arttığına dikkati çekerek, bu şekilde devam etmesi durumunda ekim ayı ortalarında günlük 50 bin vakanın görülebileceği uyarısında bulunmuştu.

Ülkede 24 Eylül'de yürürlüğe yeni önlemler kapsamında, tüm bar ve restoranlar sadece masalara hizmet vermeye ve saat 22.00'den sonra kapanmaya başlamıştı.

 

Kaynak: DHA

İngiltere koronavirüs