Green Card başvuruları bugün başlıyor! Green Card başvurusu nasıl yapılacak? (DV-2025 Green Card çekilişi)

Green Card ABD Amerika Birleşik Devletleri
Green Card başvuruları bugün başlıyor! Green Card başvurusu nasıl yapılacak? (DV-2025 Green Card çekilişi)

Green Card başvuruları için geri sayım başladı. ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2025 Green Card çekilişi başvuru tarihlerini yaptığı açıklamayla birlikte duyurdu. İşte DV-2025 Green Card başvuru ekranı ve başvuru şartlarına ilişkin merak edilen detaylar...

Green Card başvuru tarihlerinin belli olmasıyla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayıp, çalışma hakkı kazanmak isteyen binlerce kişi ayrıntıları sorguluyor. ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamayla birlikte Green Card başvuru tarihleri açıklandı. Peki, Green Card başvuruları ne zaman? Green Card başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

2023 GREEN CARD BAŞVURU TARİHLERİ

ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2025 Green Card çekilişi başvuru tarihlerini açıkladı.

Buna göre; bu yıl Green Card başvuruları 4 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da başlayacak. Son başvuru ise 7 Kasım 2023 Salı günü TSİ 20.00'ye kadar yapılabilecek.

Green Card başvuruları ne zaman? Green Card başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

GREEN CARD BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Green Card başvurularında dikkat edilmesi gereken ilk noktalardan birisi dolandırıcı hesaplardan üzerinden işlem yapmamak. Başvurular aşağıdaki link üzerinden yapılabilir.

Green Card çekilişi için başvurular, DV Lottery'e ücretsiz bir şekilde yapılır. Bu nedenle resmi bir kuruma gerek kalmadan DV Lottery resmi internet sitesinden Green Card başvurusu yapılabilmektedir.

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşamaların iyi anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekir. Ayrıca Green Card başvurusu yapan kişiler, bilgilerini hatasız bir şekilde girmelidir.

GREEN CARD BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu sene 4 Ekim tarihi itibariyle başvuruları başlayacak olan Green Card için herhangi bir resmi başvuru şartı açıklaması gelmedi. Geçen seneki Green Card başvuru şartları ise şöyle;

- Amerika, Green Card başvurusunda bulunan kişilerin lise veya dengi bir okuldan mezun durumda olması gerekir.

- ABD Green Card başvurusunda bulunan kişiler aynı zamanda son 5 yıl içerisinde uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olmalıdır.

- Green Card başvurusuna katılmak isteyenler belirtilen tarihler arasında kura çekimine katılmalıdır.

- ABD Green Card başvurusunda bulanacak kişiler yalnızca 1 kez başvuru yapma hakkına sahiptir. Aynı kişi adına birden fazla başvuru yapılması durumunda kişinin tüm başvuruları geçersiz sayılır.

- Amerika Green Card başvurusu yapılırken kişiye ait bilgiler, vatandaşı olunan ülkeye ilişkin bilgiler ve varsa eş ve çocuklara dair bilgiler ibraz edilmelidir.

- 18 yaşından küçük kişiler ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir.

- Başvuru sonrasında verilen numara mutlaka saklanmalıdır.

- İstenilen fotoğraf ölçüleri birebir uymalıdır.

GREEN CARD BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE SONA ERİYOR?

Green Card başvuruları 4 Ekim Çarşamba günü Türkiye saati ile 19:00'da başlayacak. 7 Kasım Salı günü Türkiye saati ile 19:00'da sona erecek. Green Card başvurularında artık pasaport şartı aranmıyor. Başvurmak isteyen adaylar pasaportlarını yenilemeden kura çekimine katılabilir.

Kaynak: Haber Global TV