Geri adım sinyali: İsveç'ten Türkiye'ye dikkat çeken mesajlar!

NATO İsveç Finlandiya haberler

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu konusunda Türkiye’nin endişelerini ciddiye aldıklarını belirterek, sorunu çözmek için Finlandiya ile diyalog halinde olduklarını ifade etti.

Andersson ayrıca, İsveç'in terör yasalarını değiştirdiğini ve daha da sıkılaştırma sürecinde olduğunu söyledi. Görüşmede Türkiye'nin güvenlik endişelerinin karşılanması gerekliliği ön plandaydı. İsveç Başbakanı Ankara'ya ılımlı mesaj verdi.

Adersson, "Bildiğiniz gibi Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın başvuruları hakkındaki çekincelerini gündeme getirdi. Bunları oldukça ciddiye alıyoruz. Finlandiya ile birlikte Türkiye'nin kaygılarına yönelik görüşmeler yapıyoruz." dedi.

Stoltenberg, İsveç'in Türkiye'nin endişelerini giderme amacıyla önemli adımlar attığını söyledi, terörle mücadele yasasında yapılacak değişikliklere dikkat çekti.

Stoltenberg, "İsveç'in terörle mücadele yasasında yapmak istediği değişiklikleri ve silah ihracatı konusundaki yasal çalışmaları memnuniyetle karşılıyorum. Bunlar Türkiye'nin gündeme getirdiği en önemli 2 konu. Amacımız bu sorunları en kısa sürede çözerek Finlandiya ve İsveç'i tam üye olarak kabul etmek'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

İsveç ve Finlandiya'nın NATO adımı Türkiye'den NATO blokajı Finlandiya Andersson