Gazze'nin güneyinde yoğun bombardıman

İsrail Gazze

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları özellikle güney bölgelerde yoğunlaşmış durumda. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 122 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze'nin kuzeyinde bombardıman biraz daha azalmış durumda. Son günlerde İsrail'in, bütün gücünü Gazze'nin güneyine yoğunlaştırdığı gözleniyor. Bölgede birçok mülteci kampı da yoğun saldırı altında.

Batı Şeria'da ise ciddi bir baskı var. Bu baskı son dönemde saldırılara dönüşmüş durumda. Bölgedeki mülteci kampları da saldırı altında. Nablus'ta İsrail polis ve askerinin operasyonları oldu.

SİVİL KAYIPLAR

İnsanlar kuzeydeki bombardımandan sonra merkeze ve güneye göç etmişlerdi. Şu anda hem merkez hem de güneyde baskınlar ve hava saldırıları oluyor. Bu da sivil kayıpları beraberinde getiriyor. Han Yunus'a yönelik hava saldırıları da yoğun şekilde devam ediyor. Taarruzi helikopterler özellikle Gazze'nin kuzeyi ve güneyini vuruyor.

Gazze'de 122 kişinin son 24 saatte hayatını kaybettiği belirtiliyor. 7 Ekim'den bu yana ise 22 bin 72'ye yükselmiş durumda.