Gazzeli çocuklar bayramın ilk gününde oyunlar oynadı

DHA
Gazze Filistin Dünya haberleri
Gazzeli çocuklar bayramın ilk gününde oyunlar oynadı

Birleşmiş Milletler'in Filistin Ajansı (UNRWA) ve Filistin Kızılayı (PRCS) Kurban Bayramı’nın ilk gününde Gazzeli aileleri ziyaret etti, çocuklarla oyunlar oynadı.

UNRWA ekipleri, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Gazzeli çocuklarla oyunlar oynayarak o anlara ilişkin fotoğraflar paylaştı. UNRWA’dan yapılan açıklamada, “Bu Kurban Bayramı, UNRWA ekipleri, yaşadıkları her şeye rağmen Gazze'deki çocukları biraz olsun rahatlatmak için çalışıyor. Bugün Mawasi Han Yunus'ta, kendini işine adamış meslektaşlarımız çocuklara biraz neşe getirmek için oyun etkinlikleri düzenliyor” denildi.

PRCS ise bölgedeki hastaneleri ve aileleri ziyaret etti. İsrail- Filistin çatışmaları sırasında hayatını kaybeden PRCS çalışanlarının mezarlarını ziyaret eden dernek açıklamasında, “Filistin Kızılay Derneği'nden bir heyet Kurban Bayramı'nın ilk günlerinde Al-Amal Hastanesi'ni, sahadaki tıbbi noktaları ve PRCS barınma kamplarını ziyaret ederek çalışan ekiplere ve yerinden edilmiş ailelere selamlarını iletti. Heyet ayrıca İsrail kuşatması sırasında Al-Amal Hastanesi'nin avlusuna defnedilen PRCS şehitlerinin mezarlarını da ziyaret etti” ifadelerini kullandı.