Gazze'de İsrail askeri aracının ele geçirildiği iddia edilen görüntüler

İsrail Dünya haberleri

Hamas, İsrail'e yönelik saldırı başlattı. Saldırının ardından bölgeden çok çarpıcı görüntüler geldi. Ajanslarca servis edilen bir videoda, ele geçirilen bir tank görülüyor.

Reuters tarafından elde edilen görüntülerde, Hamas militanlarının cumartesi günü (7 Ekim) ele geçirilen bir İsrail askeri aracıyla Gazze'ye doğru ilerlediğini gösteriyor.

Bu arada Filistinlilerin, militanlar tarafından ele geçirildiğini söyledikleri İsrail tankı olduğu iddia edilen tankın üzerine atlayıp fotoğraf çektirdiği görüldü.

İslamcı hareket Hamas, sınırı geçen silahlı kişilerle Gazze Şeridi'nden gelen ağır roket yağmurunu birleştiren sürpriz bir saldırıyla Cumartesi günü İsrail'e son yılların en büyük saldırısını başlattı.

Kudüs de dahil olmak üzere güney ve orta İsrail'de uyarı sirenleri çalarken, İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun güvenlik görevlilerini acil bir toplantıya çağırması üzerine savaşın savaş halinde olduğunu söyledi.

Cumartesi günkü olay, İsrail ile Hamas'ın 2021'de 10 günlük bir savaşa girmesinden bu yana yaşanan en ciddi olaydı; İsrail medyası, İsrail'in güneyindeki kasabalarda Filistinli savaşçı grupları ile güvenlik güçleri arasında silahlı çatışmalar yaşandığını bildirdi.
Gazze'de İsrail askeri aracının ele geçirildiği iddia edilen görüntüler - Resim : 1

 

Kaynak: Reuters

gazze İsrail askeri araç