Gazze'de 90. günde son durum: Bombardıman sürüyor!

İsrail Gazze

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 90. günde ağır bombardıman devam etti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göe, İsrail’in saldırılarında öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 125 artarak 22 bin 438'e, yaralı sayısı da 57 bin 614'e yükseldi. Bugün ise saldırılarda 90. gün. İşte son durum...

İsrail güçleri tüm hızıyla Gazze şeridini bombalamaya devam ediyor. Gazze'den 5 tugayı çektiler ama çekilen askerler İsrail'in kuzeyine yani Lübnan sınırına gönderildi. Bu, Lübnan'daki suikast öncesinde oldu. Lübnan sınırında alınan bir önlem vardı. Bunların ardından Lübnan'da suikast düzenlendi. İsrail üstlenmemiş olsa da İsrail kamuoyu, bunun kusursuz bir operasyon olduğunu değerlendiriyor.

GAZZE'DEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Gazze'nin merkezinden, iki ayrı noktadan dumanlar yükseliyor. Gazze'nin güneyi de bombalanmaya devam ediyor. Bölgede mülteci kampı da yer alıyor. Bölgede İzzeddin el- Kassam Tugayları'nın direnişleri ise devam ediyor. Bugün taarruzi helikopterler de yoğun bir bombardıman gerçekleştirdi. Topçu atışlarıyla birlikte Gazze'ye yoğun bombardıman özellikle güneyde yoğunlaşıyor. Han Yunus'un batısında yerlerinden edinmiş insanların kurdukları çadır bölgesi vardı. Bugün orası da bombalandı, 14 kişi hayatını kaybetti.