Gazze’de 3 bin 117 öğrenci İsrail saldırılarında öldürüldü

İsrail Gazze Dünya haberleri
Gazze’de 3 bin 117 öğrenci İsrail saldırılarında öldürüldü

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında Gazze Şeridi’nde 3 bin 117 öğrenci hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hastane, sağlık ocağı, yerleşim alanı ve okul ayrımı yapmadan devam ediyor. İsrail’in saldırılarına başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze’ Şeridi’nde eğitime devam edilemiyor. Saldırıların hedefi olan okullar yerle bir olurken, Filistin Merkez İstatistik Bürosu, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da 3 bin 141 öğrencinin İsrail saldırılarında öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca raporda öğrencilerin yanı sıra 130 öğretmen ve yöneticinin de saldırılarda can verdiği kaydedildi. 7 Ekim-11 Kasım tarihleri arasında Gazze Şeridi’nde 3 bin 117, Batı Şeria’da ise 24 öğrenci öldürüldü. Saldırılarda Gazze Şeridi’nde 4 bin 613 öğrenci ve 403 öğretmen, Batı Şeria’da ise 250 öğrenci yaralandı.

Öte yandan, İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria’da 7 Ekim-11 Kasım tarihleri arasında 67 öğrenci ve 40 öğretmen İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarında 239 devlet okulunu hedef alırken, 45 okul yıkıldı.

 

 GAZZE ŞERİDİ'NDEN ASKALAN KENTİNE ATILAN ROKET SONUCU 2 İSRAİL ASKERİ YARALANDI

  Gazze Şeridi'nden sınırın karşı tarafındaki Askalan (Aşkelon) kentine atılan roket sonucu 2 İsrail askeri yaralandı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'nın X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin Askalan'da başından yaralanan 2 İsrail askerine tıbbi müdahalede bulunduğu, ardından askerlerin Barzilai Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi.

Açıklamada, roket saldırısından önce kentte uyarı sirenleri çaldığı aktarıldı.

The Times of Israel'in haberinde ise, Askalan'da Gazze Şeridi'nden fırlatılan roketlerden zarar gören otomobil ve binaları gösteren fotoğraflara yer verildi.