Gazze yangın yeri! Sivil kayıplar daha da artabilir

Gazze İsrail

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail, Gazze'ye son iki gündür saldırılarını artırırken, Refah ve Han Yunus'a yönelik saldırılar sivil kayıplar noktasında endişeye neden oluyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları iki gündür yoğunlaştı. Saha yanmaya devam ediyor. Gazze'nin kuzeye yakın olan merkezi kısmında yoğun bir bombardıman söz konusu. Önceki gün aynı bölge havadan vuruluyordu. Dün kara harekatı söz konusuydu. Bölgeye 300'ün üzerinde topçu atışı gerçekleşti. Bunlar sivil ölümlere de neden oldu.

EL MAGAZİ VURULDU

Gazze Şeridi'nin ortasındaki El Magazi de vurulan kamplardan biriydi. Bölgedeki kamplar, İsrail tarafından yoğun şekilde vurulan noktalardan. Zaman zaman taarruzi helikopterler de kullanıyor. Bölgede direnişini sürdüren Hamas güçleri var. İsrail, Refah ve Han Yunus'a hakim olabilmek adına oralarda da saldırılarını artırmış durumda.

Bu bölgelere yönelik saldırılar, sivil kayıpların artması noktasında da endişelere neden oluyor.

SON BİLANÇO

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bin 500'ü çocuk, 6 bin 300'ü kadın olmak üzere, 20 bin 915 Filistinli öldürüldü, 54 bin 918 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 161'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 495 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.