Gazeteci Gülsüm Khalilova kimdir, nereli?

Rusya Ukrayna Savaşı
Gazeteci Gülsüm Khalilova kimdir, nereli?

Gazeteci Gülsüm Khalilova sesi titreyerek Kiev’deki son durumu anlattı. Kırım tatarlarından olan genç gazetecinin Twitter'da paylaştığı konuşma kısa sürede binlerce beğeni aldı ve bir çok kişi tarafından paylaşıldı. Peki, Gülsüm Khalilova kimdir, nereli?

Twitter'da paylaşmış olduğu bir video ile kısa sürede binlerce beğeni ve yorum alan Gülsüm Khalilova, Kiev'deki Rusya Ukrayna çatışması ile ilgili son durumu şu sözlerle özetledi: 'Ölümün gölgesinden herkese merhabalar. Belki bu sizlerle son yayınım olacak. Başkent sürekli vuruluyor. Hükümet yetkilileri vatandaşları sığınaklara gitmeleri için çağırılar yapıyor. Bildiğiniz 1941-1945 Varşova olmuş gibi buralar. 21.yüzyılda 1945’in karanlığını yaşıyoruz. Bizim kanal Rusya tarafından çok iyi bilinen bir kanal o yüzden ilk hedefleri arasında. Ama olsun korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzeldir.'

gülsüm

GÜLSÜM KHALİLOVA KİMDİR?

Kırım Tatarlarından olan Gülsüm Khalilova Kiev'de yaşamaya devam ediyor. Konuğu olduğu bir programda ailesi ile ilgili bilgi veren Khalilova, anne ve babasının Özbekistan'da yaşamakta olduğunu ifade etmişti. 7 yıldır Rus işgali altında bulunan anavatanı Kırım ile ilişkili yayınlar yapan Gülsüm Khalilova bir süre ATR kanalı muhabiri olarak görevde bulundu. ATR’nin kapanmasının ardından tüm yayınlarını kendi hesabı üzerinden sürdürmeye başlayan Gülsüm Khalilova, Ukrayna’daki gelişmeleri anlık olarak sosyal medya hesaplarından takipçileri ile paylaşıyor.

Rusya Ukrayna