Gana Cumhurbaşkanı, Afrika'daki darbeler ve terörizmle mücadele için uluslararası toplumdan destek istedi

Afrika Dünya haberleri
Gana Cumhurbaşkanı, Afrika'daki darbeler ve terörizmle mücadele için uluslararası toplumdan destek istedi

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, uluslararası topluma Sahel'deki terörizm ve kıta genelinde yaygınlaşan darbelerle mücadelede Afrika'ya destek olma çağrısı yaptı.

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, uluslararası toplumdan terörizm ve darbelerle mücadele konusunda yardım istedi. 

Akufo-Addo, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Sahel'deki istikrarsızlığın Batı Afrika ülkelerini ciddi bir siyasi baskı ve ekonomik gerilim altına soktuğunu belirtti.

Uluslararası topluma Sahel'deki terörizm ve kıta genelinde yaygınlaşan darbelerle mücadelede Afrika'ya destek olma çağrısında bulunan Akufo-Addo, kıtadaki birçok ülkenin, teröristler yüzünden geniş topraklar kaybettiğini, bazılarının da darbelerle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Akufo-Addo, Batı Afrika'da, karşılaştıkları çok zor koşullar altında, terörizmle başa çıkmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydederek, uluslararası toplumun, bu sorunlarla başa çıkma çabalarını baltalamak yerine desteklemesi halinde çatışmaların daha tatmin edici bir şekilde çözüleceğine inandıklarını ifade etti.

Afrikalıların İkinci Dünya Savaşı'nda Avrupa ve müttefiklerini savunmak için savaştıklarına işaret eden Akufo-Addo, dünyanın, ihtiyaç duydukları anda karşılık verme zamanının kesinlikle geldiğini söyledi.

 

Kaynak: AA

Gana Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo Afrika sahel terör