Fuji Dağı'nın manzarasını gizlemek için ağ kurdular!

AJANS BİZİM
Japonya Dünya haberleri
Fuji Dağı'nın manzarasını gizlemek için ağ kurdular!

Japonya'nın küçük bir kasabası olan Fujikawaguchiko'da, ziyaretçi akınına uğrayan Fuji Dağı manzarasını maskelemek üzere 20 metre uzunluğunda ve 2,5 metre yüksekliğinde mat bir ağın yerleştirilmesine başlandı.

Yerel yetkililer tarafından geçen ay açıklanan bu radikal önlem, aşırı turizmin sonuçlarına bir başka örnek teşkil ediyor. 

Bir turist, "Bu utanç verici (…) ama anlaşılabilir" dedi.

Fujikawaguchiko Belediyesine göre, çok sayıda yabancı turist, arka plandaki görkemli yanardağ ile ön plandaki Lawson süpermarketini birleştiren ve çağdaş Japonya'nın bir tür sembolü olan bir manzarayı fotoğraflamak için ülkenin merkezindeki bu kasabayı ziyaret ediyor. 

Instagram gibi sosyal ağlarda popüler olan bu fotoğrafa tatsızlıklar da eşlik ediyor.

Yerel yetkililere göre, turistler yere çöp atıyor ve izin verilen alanların dışında sigara içiyor. Diğerleri ise en iyi kareyi yakalamak için yakındaki bir binanın çatısına tırmanmaktan çekinmiyor.

Covid-19 krizi sırasında tamamen ziyarete kapatılan Japonya, pandeminin sona ermesinden bu yana gittikçe daha fazla turist çekiyor. 

Japon takımadalarına 2023 yılında 25 milyondan fazla ziyaretçi geldi. Bu yıl ülkenin ziyaretçi sayısı bakımından rekor kırması bekleniyor. Mart ayında üç milyondan fazla kişi Japonya'yı ziyaret ederek, ülke için bir rekor kırdı ve bu sayıya nisan ayında tekrar ulaşıldı. Bu ise Japonların huzurunu kaçırıyor.

PARKUR ÜCRET ALINIYOR

Fujikawaguchiko köyüne ek olarak, kendi başarısının kurbanı olan yanardağa tırmanmak için bir yürüyüş parkuru ile ilgili önlemler de alındı. Temmuz ve eylül ayları arasında parkur için artık ücret alınıyor. Online rezervasyon sistemi dün açıldı.

Ülkenin başka yerlerinde, özellikle Kyoto'da, popüler geyşa bölgesindeki bazı ara sokaklar halka kapatılmak zorunda kaldı. Belediye Meclisi, bazı turistlerin "paparazzi" gibi davrandığını düşünüyor.

Kitle turizminin kurbanı olan tek ülke Japonya değil. Özellikle Avrupa'da Venedik, kent merkezine girişi sınırlandırmak için beş avroluk bir giriş bileti uygulamaya koydu. Bu vergi, aşırı turizmin neden olduğu kirliliği engellemek için yoğun günlerde deneniyor.