Tren ve metrolarda ücretsiz su dağıtılacak

Fransa
Tren ve metrolarda ücretsiz su dağıtılacak

Fransa'da hükümetin aldığı kararla, aşırı sıcak hava koşulları nedeniyle tren ve metro istasyonlarında ücretsiz su dağıtımı başladı.

Ülkenin medyasında yer alan haberlere göre, yaz sıcakları mevsim normallerinin üzerine çıkarak Fransa'nın 49 bölgesinde turuncu alarm seviyesine çıktı, bu da kırmızı alarmın bir seviye altı anlamına geliyor.

Yetkililer, bu bölgelerde yaşayan insanlara sıcak havalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune, Marsilya'daki Saint-Charles Garı'nı ziyaret ederek önümüzdeki haftanın ortalarına kadar devam etmesi beklenen yüksek sıcak hava koşulları için alınan tedbirleri açıkladı.

Ülkenin demiryolu hattını işleten SNCF'ye, mağduriyet yaşanmaması için klimaların, trenlerin ve rayların bakımlarını artırmaları talimatını verdiğini belirten Beaune, tren ve metro istasyonları dahil olmak üzere birçok noktada ücretsiz su dağıtımının yapıldığını belirtti.

Beaune, ücretsiz su dağıtımının, özellikle çocuklar ve yaşlılar gibi hassas gruplar için önemli bir jest olduğunu vurgulayarak, bu gibi basit görünen adımların seyahat edenler için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ayrıca, Fransız Bakan, başkent Paris, Lyon ve Marsilya gibi yüksek sıcaklık yaşanan kentlerdeki seyahat firmalarına da çağrı yaparak, sorumluluk bölgeleri için gereken önlemleri almalarını istediklerini belirtti.

Kaynak: Haber Global TV

Fransa sıcak hava aşırı sıcaklar