Fransa yangın yeri! Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner Haber Global'e son durumu anlattı

Dünya haberleri Fransa

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği, Fransa'da başlayan ve giderek büyüyen olaylara karşı vatandaşlara uyarı yaptı. Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner Haber Global'de son durumu canlı yayında anlattı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği, Fransa'da bulunan Türk vatandaşlarının veya buraya seyahat etmeyi planlayanların, ülke geneline yayılan şiddet eylemlerine karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Nael M. isimli genç sürücünün, polisin açtığı ateş sonucu ölmesinin ardından, ülke genelinde yaşanan geniş katılımlı protesto gösterileri nedeniyle muhtelif ulaştırma ve kamu hizmetlerinde kesintiler yaşandığı, kamu binaları, özel mülkiyet ve altyapıya zarar veren şiddet eylemleri yapıldığı belirtildi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner Haber Global'e yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Onaner, "Fransa'da 27 Haziran tarihinde bir trafik kontrolü sırasında polisin ateş açması sonucunda 17 yaşında bir genç hayatını kaybetti. Buna Fransa genelinde çok geniş tepki gösterildi. Bu tepkiler, protesto gösterileri çeşitli olaylara sebep oldu. 4 akşamdır polis merkezlerine yönelik saldırılar, çeşitli kamu mallarını hedef alan saldırılar Fransa genelinde vuku buldu. Sadece dün akşam 1.000 kişiden fazla gözaltı yapılması gerekti. 80 polis memuru yaralandı. 2.500 küçük veya daha büyük çaplı yangın çıktı. 1.300 araba yandı ama şunu da eklemek gerekir ki İçişleri Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada dün alınan önlemlerin etkisiyle birlikte olayların şiddetinde bir azalma görüldüğü tespiti yapıldı." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Fransa yangın Paris