Fransa skandal Ağrı Dağı paylaşımını savundu

Dünya haberleri Fransa

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın Ağrı Dağı'nın fotoğrafını paylaşarak "Ermenistan" ziyaretini duyurması Türkiye ve Azerbaycan'ın sert tepkisine neden olmuştu. Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan "Ağrı Dağı, Erivan'dan bakılınca simgesel bir manzara" açıklaması yapıldı.

Azerbaycan'ın Karabağ'da başarıyla tamamladığı antiterör operasyonu sonrası, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna apar topar Erivan'a gitmişti...

Colonna ziyaretini Türkiye ve Azerbaycan karşıtı propagandaya dönüştürdü. Sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. Ağrı Dağı'nın fotoğrafını paylaşıp "Ermenistan'a döndüm" diye yazdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Eğer bu cehaletten kaynaklanmıyorsa çok büyük bir yanlıştır. Bu diplomasiden bir haber olduğunu çözümsüzlükten yana olduğunu Karabağ'ın asli sahibi olan Azerbaycan'a dönmesinden rahatsız olduğunu ve Ermeni diasporasının sözcüsü olmaya olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı muhabiri, Türkiye ve Azerbaycan'ın sert tepkisine neden olan o paylaşımı, Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne "Bakan Ağrı Dağı'nın Türkiye'de olduğunu biliyor mu?" sorusunu yöneltti.

Sözcü Anne-Claire Legendre ise, Bakan Colonna'nın diplomatik hatasını "sadece Ermenistan'a dönüşünü kutlamak istedi" sözleriyle savundu. Legendre, "Ermenistan'ın herhangi bir toprak talebi olmadığı için hiçbir şekilde tanıma da söz konusu değil" diye konuştu. Ağrı Dağı'nın Erivan'dan bakılınca "Simgesel bir manzara" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç,
Colonna'nın yaptığı paylaşımı alıntılayarak tepki göstermiş, "Ya ziyaretinizin amacı konusunda kafanız oldukça karışık ya da acınası biçimde temel düzeyde coğrafya eğitimine ihtiyacınız var" ifadelerini kullanmıştı.
Fransa skandal Ağrı Dağı paylaşımını savundu - Resim : 1

 



 

Kaynak: Haber Global TV

Fransa Ağrı Dağı skandal Ermenistan