Fransa'dan koronavirüse 100 kişi engeli!

koronavirüs corona virüs
Fransa'dan koronavirüse 100 kişi engeli!

Fransa'da koronavirüse karşı hükümet, 100 kişiyi aşan toplanmaları yasaklama kararı alırken ülke çapında çoğu etkinlik iptal edildi.

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 79'a, enfekte sayısı 3 bin 661'e yükseldi.

Fransa'da korona virüsünün yayılmasını engellemek amacı ile hükümet daha önce bin kişi ile sınırlandırılan toplanma limitini 100'e düşürdü. Ulusa seslenerek okulların ikinci bir emre kadar kapatıldığını duyuran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ardından halkı evden gerekmedikçe çıkmamaya davet etti. Macron'dan bir gün sonra bu kez Başbakan Eduard Philippe de halka seslendi. Fransız Başbakan Philippe, "Virüsün yayılmasını engellemek ve yavaşlatmak için 100 kişiyi aşan toplanmaları yasakladıklarını" açıkladı.

Fransa'dan koronavirüse 100 kişi engeli! - Resim : 1

Salgının ülkede hızlı şekilde yayılmaya devam ettiğini belirten Sağlık Bakanı Veran, halkı zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaya davet etti.

Bu arada başkent Paris'in önemli simgelerinden Eyfel Kulesi, salgın nedeniyle yeni bir duyuruya kadar ziyarete kapatıldı.

Öte yandan gün içerisinde açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanque, "Okul, üniversite ve kreşlerin en az Nisan ayı ortasında başlaması planlanan bahar tatiline kadar kapalı kalacağını" açıkladı.

Fransa koronavirüs salgın haberler virüs