Fransa'dan kış tatili uyarısı: Kayağa gitmeyin!

Fransa
Fransa'dan kış tatili uyarısı: Kayağa gitmeyin!

Fransız hükümeti kayak merkezlerindeki bazı mekanizmaların yasaklanmasıyla halkın komşu ülkelerde kayak merkezlerine yönelmesine değinerek, "Yurt dışına kayağa gitmeyin" çağrısında bulundu

Fransa’da hükümetin yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kayak merkezlerinde pistlerine çıkmayı sağlayan mekanizmaların kullanımını yasaklaması, kış tatili yapmayı planlayan Fransızların gözünü yurt dışına çevirmesine neden oldu. Hükümetin bir yandan kayak merkezlerini açık bırakması, diğer yandan da kayak yapanların ihtiyaç duyduğu mekanizma ve telesiyejleri yasaklaması eleştirilere neden oldu. Kış tatili için kayağa gitmeyi planlayan Fransızlar mekanizmaların çalışmayacak olması nedeniyle komşu ülkelerdeki kayak merkezlerine tercih etmeye başladı. Koronavirüse karşı tedbir olarak kapatıldığı belirtilen mekanizmaların olmadan kayak yapamayacaklarını belirten Fransızların, İspanya, İsviçre gibi komşu ülkelere gitmeyi planlamasına karşın hükümet vatandaşlara, "yurt dışına kayağa gitmeyin" çağrısında bulundu.

Fransa Turizm Bakanı Jean-Baptiste Lemoyne yaptığı açıklamada, "Üçüncü dalgayı engellemek istiyoruz" diyerek kayak merkezlerindeki mekanizmaların kapatılmasının gerekli olduğunu savundu. Bakan Lemoyne, vatandaşların kayak yapmak için yurt dışına çıkmamaları yönünde çağrı yaparak, "Kayak yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı isteklerini ileriye bir tarihe erteleme davetinde bulunuyoruz" dedi.

Fransa Başbakanı Jean Castex, 3 aşamalı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı stratejisi geliştirdiklerini belirterek ülkesinin 200 milyon doz kapasiteye sahip olacağını söyledi. Castex, ülkesinin 100 milyon kişi için 200 milyon doz kapasitesine sahip olacağını vurguladı. Castex, bir kişiye birkaç hafta aralıklarla iki doz aşı vurulacağını anlattı. Bunun maliyetinin 1,5 milyar euro olacağını dile getiren Castex, aşının herkes için ücretsiz olacağına işaret etti. 

Sağlık Bakanı Olivier Veran da aşının salgının seyrini gelecek aylarda değiştirmeyeceğini belirtti. Aşının ölü ve ağır hasta sayısını düşüreceğini ifade eden Veran, "Aşı korkusu virüsü durdurmaz." dedi.

Fransa’da vaka sayısında artış sürüyor. Ülkede son 24 saatte 12 bin 696 kişide daha virüs tespit edildiği belirtildi. Toplam vaka sayısı 2 milyon 257 bin 331’e ulaştı. Ülke genelinde koronavirüsten 324 kişinin daha yaşamını yitirdiği açıklandı. İyileşenlerin sayısının ise 166 bin 940 olduğu bildirilirken; toplam can kaybının ise 54 bin 140 olduğu aktarıldı.

 

Kaynak: İHA

Fransa kış tatili koronavirüs kayak