Fransa'da gençlere kültür harcamaları için 300 euro ödenecek

Emmanuel Macron
Fransa'da gençlere kültür harcamaları için 300 euro ödenecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede 18 yaşına giren gençlerin istedikleri kültürel aktiviteye katılabilecekleri; kitap, film, müzik alışverişi yapabilecekleri 300 Euro'luk kültür kartını duyurdu

2017 yılındaki seçimlerde bu kartı vaatleri arasında koyan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 30 saniyelik TikTok ve Instagram videosında bu kart sayesinde gençlerin gerçekleştirebileceği etkinlikleri sıraladı.

Instagram hesabından bir video paylaşan Macron, 18 yaşına giren gençlerin başvurabileceği kültür kart sayesinde 300 Euro değerinde kültürel etkinliğe katılabileceklerini açıkladı. 

18 yaşındaki gençlerin kartı yükledikten sonra bu parayı harcamak için iki yıl süresi olacak.

Deneme aşamasında yüklenen para ilk başta 500 euro olsa da, daha son bu bütçenin bir kısmının daha küçük yaştaki çocuklara verilmesi kararlaştırıldı.

Fransa Kültür Bakanlığı'nın projesi kitap, konser, sinema, tiyatro, müzik kursu, dergi aboneliği gibi çeşitli olanaklara erişim sağlıyor. 

Gençler bu kartla sinemalara, müzelere gidebilecek, kitap ya da sanat malzemeleri alabilecek, dans kurslarına yazılabilecek, müzik enstrümanı alabilecek ya da bu alandaki çeşitli internet sitelerine online üyelik gerçekleştirebilecek.

Kaynak: Haber Global TV

Fransa Emmanuel Macron kültür kartı