Fransa'da cumhurbaşkanı adayından tepki çeken seçim vaadi: Muhammed ismini yasaklayacağım

Fransa
Fransa'da cumhurbaşkanı adayından tepki çeken seçim vaadi: Muhammed ismini yasaklayacağım

Arap isimlerinin ve Arap kültürünün Fransız toplumunu daha az Fransız yaptığını söyleyerek İslam karşıtlığı yapan aşırı sağcı Fransız yazar Eric Zemmour, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması durumunda seçim vaadi olarak 'Muhammed ismini yasaklayacağım' dedi

2022'de Fransa'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklaması beklenen aşırı sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, televizyon kanalı CNEWS'te İslam karşıtı ifadeler kullandı.

Fransa'da aşırı sağcı yazar Eric Zemmour, Arap isimlerinin ve Arap kültürünün Fransız toplumunu daha az Fransız yaptığını söyleyerek Muhammed gibi isimleri yasaklama çağrısı yaptı. Zemmour'un cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması bekleniyor.

MUHAMMED İSMİNE YASAK

Seçildiği takdirde hangi politikaları uygulayacağı sorusuna Zemmour, "ilk adımlarımdan biri Fransızca olmayan Muhammed ismini yasaklamak olacak" cevabını verdi.

"Eğer 3'üncü nesil hala çocuğuna Muhammed adını veriyorsa, bunu son derece üzücü buluyorum. Normal olarak bir önceki neslin zaten ismini değiştirmiş olması gerekiyordu. Müslümanlar çocuklarına Muhammed adını veremeyecek. İkinci isim olarak verebilir" diyen Zemmour'un sözlerine aşırı sağ cephe de dahil hemen tüm çevrelerden tepki geldi. 63 yaşındaki siyasi yorumcu, kışkırtıcı söylemleri nedeniyle CNews'te yayın yasağı aldı.

DEFALARCA CEZA ALDI

Kariyerine siyaset muhabiri olarak başlayan Zemmour, televizyon programlarında gösterdiği yabancı düşmanlığıyla giderek daha fazla tanınmaya başladı. İslam ve etnik azınlıklar hakkındaki yorumları, onu sürekli yasal sıkıntıya soktu.

Şubat 2019'da bir Fransız mahkemesi Zemmour'u "ırksal nefreti kışkırtmaktan" suçlu buldu ve binlerce euro para cezası ödemesine hükmetti.

 

Eric Zemmour Fransa Fransa cumhurbaşkanlığı seçimleri Muhammed