Floyd'un ölümüne sebep olan polislerden biri alışverişte yakalanınca olay oldu!

ABD'de George Floyd'un ölümüne yol açan eski polislerden J. Alexander Kueng, 750 bin dolar kefalet bedelinin ödenmesinin ardından serbest bırakıldı. Geçtiğimiz gün alışverişte görüntülenince olay oldu

ABD'nin Minnesota eyaletinin en büyük kentlerinden Minneapolis'te mayıs ayında George Floyd'un ölümüne yol açan dört eski polisten J. Alexander Kueng'in, cuma gecesi 750 bin dolarlık kefaletinin ödenmesinin ardından Hennepin Böge Cezaevi'nden şartlı tahliyeyle çıktı. Tahliyesi tüm dünyada tepkilere neden olurken, 26 yaşındaki polis market alışverişi yaparken bir kadın tarafından kameraya alınınca tepkiler büyüdü.

Markette alışveriş yapan Kueng'i tanıyan bir kadın yanına gelip kameraya alarak eski polisle konuşmaya başladı. İnternette paylaşılan görüntüler yüz binlerce kez izlenip tepkilere neden oldu. 

FLOYD'UN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN BİR POLİS DAHA SERBEST

"ADAM ÖLDÜRMEMİŞSİN GİBİ RAHATÇA ALIŞVERİŞ YAPIYORSUN"

Markette alışveriş yapan kadın, Kueng'in yanına giderek ismini sordu, Kueng ise neyin kastedildiğini anlayarak, "Evet, o benim" yanıtı verdi.  

Kueng'i videoaya almaya devam eden kadın, "Yani sensin. Hapisten çıktın ve hiçbir şey olmamış gibi süpermarkette alışveriş yapıyorsun öyle mi?" diyerek Kueng'e çıkıştı. 

Elinde bir bisküvi paketi tutan Kueng ise, "rahatça" alışveriş yapmadığını, sadece evi için mutfak alışverişi yapmakta olduğunu söyledi.  

Kadın, "Bu hakka sahip olmaman gerektiğini düşünüyorum. Hatta kefaletle serbest kalmamalıydın." dedi.

Kueng, "Böyle düşünmenizi anlayabiliyorum. Böyle hissetmenize üzüldüm." diyince kadın daha çok sinirlendi ve "Hayır üzgün değilsin. Burada bir adam öldürmemişsin gibi rahatça dolaşıp alışveriş yapıyorsun. İnsanların seni tanımayacağını mı sandın? Burada olmaya hakkın yok. Soğukkanlılıkla birini öldürdün. Burada olmaya hakkın yok!" diyerek öfkesini belirtti.

J. Alexander Kueng, satın alacağı şeylerin parasını ödeyip süpermarketten ayrılacağını söyleyerek sessizliğini korudu, ancak kadın; "Hayır hiçbir şey satın alamazsın, senin hapse tıkılmanı istiyoruz." dedi. Kueng yeniden alışverişini tamamlayıp gideceğini söylerken, kadın bu kez, adamın George Floyd'un ölümünden sorumlu polis memurlarından biri olduğunu bağırmaya başlayıp "Minnesota'da böyle elini kolunu sallaya sallaya gezemeyeceksin" diyen kadın, "Burada olman delilik... Sanki hiçbir şey olmamış gibi... Vicdan azabı çekmiyor musun? 750 bin dolarlık kefaleti nasıl ödedin?" diyerek eski polisi azarlamayı sürdürdü. 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Olay, ABD'nin Minnesota eyaletinin en büyük kentlerinden Minneapolis'te 25 Mayıs Pazartesi günü sahte parayla alışveriş yapmak istediği gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen 46 yaşındaki George Floyd'u yere yatırıp boğazına diziyle bastıran polis memuru Derek Chauvin ve üç polisle birlikte görevden alınmış, olayla ilgili tutuklanan Chauvin, "üçüncü derece cinayet" ve "taksirle adam öldürme" ile suçlanmıştı. 

46 yaşındaki George Floyd, gözaltına alınırken polis memuru Derek Chauvin'in uzun süre boynuna diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı. 

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken olayla ilgili görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. 

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline sıçramıştı. 

Alexander Kueng George Floyd ABD haberler polis şiddeti ırkçılık kefalet