ABD'de Floyd'un ölümüne yol açan bir polis daha serbest bırakıldı

ABD'de Floyd'un ölümüne yol açan bir polis daha serbest bırakıldı

ABD'de Mayıs ayında siyahi George Floyd'un ölümüne yol açan eski polislerden J. Alexander Kueng, 750 bin dolar kefalet bedelinin ödenmesinin ardından serbest bırakıldı. Kueng, Floyd davasında serbest bırakılan ikinci polis oldu

ABD'nin Minnesota eyaletinin en büyük kentlerinden Minneapolis'te mayıs ayında George Floyd'un ölümüne yol açan dört eski polisten ikincisi de kefaletle serbest bırakıldı. J. Alexander Kueng'in, cuma gecesi 750 bin dolarlık kefaletinin ödenmesinin ardından Hennepin Böge Cezaevi'nden şartlı tahliyeyle çıktığı ifade edildi.

Kueng, Derek Chauvin, Tou Thao ve Thomas Lane de dahil olmak üzere Floyd'un ölümünden suçlanan polislerden arasında yer alıyordu. Eski polislerden Thomas Lane'in de Haziran ayı başında kefaletle serbest bırakılmıştı.

Minneapolis kentinde gözaltına alınırken, boğazına dizini dayayarak nefessiz bırakan polis tarafından öldürülen George Floyd'un cinayeti davasında yargılanan 4 polislerden biri olan, Hennepin County hapishanesinde tutulan 37 yaşındaki eski polis Thomas Lane 750 bin dolarlık kefaletle serbest bırakılmış, Lane'in avukatı Earl Gray, müvekkilinin Floyd'a yardım etmeye çalıştığını savunmuştu.

Dört polis de cinayetten sonra Minneapolis polis departmanından kovulmuştu. 

İkinci derece cinayetle suçlanan ve Floyd'un ölümüne sebep olan Derek Chauvin'in kaçma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle daha önce 1 milyon dolar olarak belirlenen kefalet bedeli, 1 milyon 250 bin dolara çıkarılmıştı ve 40 yıla kadar hapis cezası alması bekleniyor. 

FLOYD'U ÖLDÜRMEKLE SUÇLANAN POLİS 1 MİLYON DOLARA YAKIN EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLECEK

OLAY NASIL OLMUŞTU? 

Olay, ABD'nin Minnesota eyaletinin en büyük kentlerinden Minneapolis'te 25 Mayıs Pazartesi günü sahte parayla alışveriş yapmak istediği gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen 46 yaşındaki George Floyd'u yere yatırıp boğazına diziyle bastıran polis memuru Derek Chauvin ve üç polisle birlikte görevden alınmış, olayla ilgili tutuklanan Chauvin, "üçüncü derece cinayet" ve "taksirle adam öldürme" ile suçlanmıştı.

46 yaşındaki George Floyd, gözaltına alınırken polis memuru Derek Chauvin'in uzun süre boynuna diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken olayla ilgili görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline sıçramıştı. 

Alexander Kueng George Floyd ABD haberler polis şiddeti ırkçılık