First Lady Jill Biden'dan ABD Başkanı Joe Biden'a kameralar önünde azar, Melania Trump'a tarihi ayar!

Joe Biden
First Lady Jill Biden'dan ABD Başkanı Joe Biden'a kameralar önünde azar, Melania Trump'a tarihi ayar!

ABD'nin başkenti Washington DC ve çevre eyaletleri istilası altına alan "Broad X" ağustos böcekleri, ABD Başkanı Joe Biden'ın Avrupa ziyaretini takip edecek gazetecileri taşıyan uçağın saatlerce rötar yapmasına yol açmıştı. Suffolk kentindeki üste, First Lady Jill Biden'ın eşini azarladığı görüldü

Biden'ın16 Haziran'a kadar sürecek, İngiltere, Brüksel ve Cenevre'yi kapsayacak Avrupa turunu takip edecek gazetecileri taşıyan uçak Washington DC yakınlarındaki Dulles Uluslararası Havalimanı'ndan kalkmaya hazırlanırken beklenmedik bir engelle karşılaşmış, Biden'ın ziyareti öncesi Dulles'ten Avrupa'ya gidecek Beyaz Saray muhabirlerini taşıyan uçak saatlerce rötar yapmış, neden olarak ise ağustos böceklerinin yol açtığı mekanik sorunlar gösterilmişti.

AĞUSTOS BÖCEĞİ İSTİLASI

ABD Başkanı Joe Biden'ın, eşi Jill Biden ile birlikte çıktığı ilk yurt dışı turu ilginç olaylarla başladı. Boynuna konan ağustos böceği fazlasıyla konuşulurken, First Lady Jill Biden'ın kameralar önünde eşine karşı sarf ettiği cümle, gezinin en dikkat çeken kısmı oldu.

G7 zirvesine katılmak üzere İngiltere'ye gitmeden önce Biden çifti, ABD'deki Andrew Hava Üssü'ne helikopterle geldi ve Air Force One uçağını beklemeye başlamış, Biden, ülkeyi istila edilen ağustos böceklerinin saldırısından nasibini almıştı. Ağustos böceklerinden biri, Andrews Hava Üssü'nden ayrılırken Biden'ın ensesine konunca ağustos böceğini eliyle savuran Biden, Air Force One'da kendisiyle seyahat edecek gazetecilere, "Ağustos böceklerine dikkat edin. Bir tanesi şimdi üzerime kondu!" demişti. 

First Lady Jill Biden'dan ABD Başkanı Joe Biden'a kameralar önünde azar, Melania Trump'a tarihi ayar! - Resim : 1

15 EYALETTE AĞUSTOS BÖCEĞİ İSTİLASI

Kuzey Amerika'ya özgü bir tür ağustos böceği olarak bilinen kırmızı gözlü, kanatlı siyah Broad X ağustos böcekleri bu yıl, 17 yıl aradan sonra üremek için tekrar yeryüzüne çıktı ve ABD'nin 15 eyaletini istila etti.

Özellikle, Washington DC ile çevresindeki Virginia ve Maryland eyaletlerinde yoğunlukla görülen ağustos böcekleri, 4 ila 6 hafta yeryüzünde kalıp çiftleştikten sonra tekrar toprağın altına giriyor.

KAMERALAR ÖNÜNDE DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

ABD Başkanı, Suffolk kentindeki üste Amerikan askerleri ve ailelerinden oluşan kalabalığa seslenmeye hazırlanırken kürsüye ilk çıkan First Lady Jill Bidenayakta duran askerlere, "Oturabilirsiniz. Ayakta durmanızı istemiyorum" diye seslendikten sonra hemen arkasında duran eşini kameralar önünde 'fırçaladı'. Konuşmaya başlarken, Joe Biden askerlerle halen iletişim halindeydi.

"JOE DİKKAT ET"

Bunun üzerine First Lady arkasına dönüp baktı ve "Joe dikkat et!" dedi. First Lady'nin şakasının ardından kalabalıktan gülüşme sesleri duyuldu ve Joe Biden'ın asker selamı verdiği görüldü.

First Lady Jill Biden'dan ABD Başkanı Joe Biden'a kameralar önünde azar, Melania Trump'a tarihi ayar! - Resim : 3

İKİ FIRST LADY'NİN SADE GÖRÜNÜMÜ DİKKAT ÇEKTİ

ABD'nin First Lady'si Jill Biden ve İngiltere Başbakanı'nın geçtiğimiz günlerde evlendiği eşi Carrie Johnson, Cornwall’a bağlı Carbis Koyu’nda plajda yürüyüş yaptı.

33 yaşındaki Carrie Johnson'ın " yaşındaki oğlu Wilfred de yürüyüşte yanlarındaydı. Bu sırada iki First Lady'nin sade giyimleri ve parmak arası terlikleriyle ayaklarını suya soktukları görülürken, Jill Biden, sahil yürüyüşü sonrası paylaştığı Twitter mesajında "Carrie ve oğlu ile zaman geçirmek harikaydı" dedi. 

First Lady Jill Biden'dan ABD Başkanı Joe Biden'a kameralar önünde azar, Melania Trump'a tarihi ayar! - Resim : 4

ESKİ FIRST LADY TRUMP'A CEKETLE MESAJ VERDİ

Biden, yürüyüş sırasında giydiği ve arkasında ‘Love’ (Sevgi) yazan ceketle dikkat çekti. ABD First Lady’si, dünyaya sevgi mesajı vermek için bu ceketi tercih ettiğini ifade etti. Ancak bu ceketin, Jill Biden’ın selefi, eski First Lady Melania Trump’a gönderme olduğu belirtildi. 

Melania Trump, ABD’deki yasadışı göçmenlerin çocuklarından ayrılması uygulaması tartışılığı sırada, arkasında "Gerçekten umrumda değil, peki ya sizin?" yazılı bir ceket giyerek tepki toplamıştı.

First Lady Jill Biden'dan ABD Başkanı Joe Biden'a kameralar önünde azar, Melania Trump'a tarihi ayar! - Resim : 5

DÜŞESLE BİRLİKTE OKUL ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

G7 Zirvesi İngiltere’nin ev sahipliğinde başladı. Korona virüs salgınından bu yana ilk kez gerçekleştirilen G7 Zirvesi’ne ilk kez ABD Başkanı olarak katılan ABD Başkanı Joe Biden’e eşi Jill Biden eşlik ediyor. First Lady Biden ve Kate Middleton ilk kez bir etkinlikte bir araya geldi.

First Lady Jill Biden'dan ABD Başkanı Joe Biden'a kameralar önünde azar, Melania Trump'a tarihi ayar! - Resim : 6

Joe Biden’ın eşi Jill Biden, İngiltere’de Cambridge Düşesi Kate Middleton ile Cornwall’da bir okulu ziyaret etti. Okulda eğitim gören 4-5 yaşındaki öğrencilerin sınıfını ziyaret eden First Lady Biden ve Kate Middleton, çocuklarla sohbet etti.

Kaynak: Haber Global TV

ağustos böcekleri ABD Başkanı Joe Biden Melania Trump