Finlandiya Rus vatandaşlarına gayrımenkul satışını durduruyor

Ajans Bizim
Finlandiya Rusya Emlak haberleri
Finlandiya Rus vatandaşlarına gayrımenkul satışını durduruyor
Fotoğraf: Pixabay

Finlandiya, Rus vatandaşlarının ülkede gayrimenkul satın almasını tamamen yasaklamaya hazırlanıyor.

Kamu yayıncısı Yle'nin haberine göre, Savunma Bakanı Antti Hakkanen, Finlandiya'da Ruslara gayrimenkul satışının "tamamen yasaklanması" üzerinde çalıştığını ve şimdi bunu gerçekleştirmek için gerekli "yasal zemini" aradığını söyledi.

Finlandiya'nın AB ve AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) dışındaki ülkelerden kişi ve şirketlere gayrimenkul işlemleri için izin verme koşullarını sıkılaştırmayı planladığını da kaydetti. Hakkanen'e göre "çözümler ilkbaharda bulunacak."

10 Ocak'ta Hakkanen'in, aralarında Rus vatandaşlarının da bulunduğu üç gayrimenkul işlemini yasakladığı bildirilmişti.

Ruslar ve AEA dışındaki ülkelerin diğer temsilcileri için daha sıkı düzenlemeler Finlandiya'da birkaç yıldır yürürlükte. Kurallar en son 2023 yılı başlarında sıkılaştırılmış ve Savunma Bakanlığı'na gayrimenkul işlemleri için paranın nereden geldiğini araştırmak üzere geniş yetki verilmişti. Ayrıca hükümete askeri veya sınır devriyesi binalarından bir kilometreden daha az bir yarıçap içinde bulunan mülkleri satın almayı ilk reddetme hakkı tanınmıştı.

Finlandiya Savunma Bakanlığı, 4 Kasım 2022'de, AEA dışındaki ülkelerin vatandaşlarına yönelik gayrimenkul işlemlerinin tamamen yasaklanması da dahil olmak üzere ek kısıtlamaları araştırmak üzere özel bir grup oluşturulduğunu duyurdu.