Facebook ve Twitter'dan Trump hamlesi!

Facebook ve Twitter'dan Trump hamlesi!

Twitter'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını 12 saat dondurmasının ardından Facebook da Trump'ın resmi sayfasını 24 saatliğine kilitledi.

ABD'nin başkenti Washington'da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. Washington Belediye Başkanı kent genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. ABD Başkanı Trump yaşanan olayların ardından Twitter'dan video mesaj yayınladı. Ancak Twitter bu paylaşımına kısıtlama getirdi. Paylaşımda "Şiddet riski nedeniyle yanıtlanamaz, retweetlenemez ya da beğenilemez" notu düşüldü.

Twitter daha sonra Trump'ın video mesajını tamamen kaldırdı.

Trump'ın "Uzun süredir kötü ve adaletsiz muamele gören vatanseverlerin elinden açık farkla kazanılan bir seçim zaferi kabaca ve alçakça alınınca işte böyle şeyler olur. Muhabbet ve barışla eve gidin.Bugünü daima hatırlayın" tweeti de Twitter tarafından silindi. 

Twitter Trump'ın hesabını 12 saat dondurdu. Eğer Trump Twitter kurallarını ihlal etmeyi sürdürürse hesabı tamamen kapatılacak.

Son dakika bilgisine göre, ABD Başkanı Donald Trump, şiddet içeren tweetlerini sildi. Twitter sözcüsü ise durumu doğruladı. 

Facebook, Trump'ın destekçilerine evinize dönün çağrısı yaptığı videosunu kaldırdı.Twitter'ın Trump'ın hesabını 12 saat dondurmasının ardından Facebook da Trump'ın resmi sayfasını 24 saatliğine kilitledi.

Kaynak: AA

ABD Başkanı Donald Trump twitter