Evinden külçe külçe altın, deste deste para çıkmıştı! Türkiye karşıtı senatör rüşvet iddialarını yalanladı

ABD Dünya haberleri
Evinden külçe külçe altın, deste deste para çıkmıştı! Türkiye karşıtı senatör rüşvet iddialarını yalanladı

ABD Senatosu'nda Türkiye karşıtı söylemleriyle tanınan Senatör Bob Menendez, FBI tarafından evinde bulunan para ve altın külçelerin kaynağını açıkladı.

Rüşvet suçlamaları yöneltilen ABD’nin New Jersey Senatörü Bob Menendez, FBI tarafından evinde bulunan para ve altın külçelerin 30 yıl boyunca acil durum için kişisel hesabından çektiği paralar olduğunu ileri sürdü.

Menendez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“30 yılı aşkın bir süredir, acil durumlar için ve ailemin (mal varlığına) Küba'da el konulmasıyla ilgili geçmişim nedeniyle sakladığım kişisel tasarruf hesabımdan binlerce dolar nakit para çektim. Şimdi bu eski moda görünebilir, ancak bunlar 30 yıl boyunca yasal olarak elde ettiğim gelire dayalı olarak kişisel tasarruf hesabımdan çekilen paralardı.”

ABD’de ulusal güvenlikten sorumlu Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 22 Eylül’de Senatör Menendez hakkındaki suçlamalarla ilgili “MENENDEZ ve eşi NADINE MENENDEZ, (iş insanları) HANA, URIBE ve DAIBES'ten, resmi görevini onları korumak, zenginleştirmek ve Mısır Hükümetine fayda sağlamak için kullanmayı kabul etmesi karşılığında yüz binlerce dolar rüşvet kabul ettiği suçlamaları yöneltilmiştir” ifadelerini kullanmıştı. 

TÜRKİYE KAŞITLIĞI İLE BİLİNİYOR

Küba asıllı göçmen ailenin oğlu olan New Jersey Senatörü Menendez, ABD Kongresinde Türkiye karşıtlığının yanı sıra Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla biliniyor.

Kongrede yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi Senato Dış İlişkiler Komitesinin Başkanı olması ve ABD tarafından Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkmasıyla adından sık sık söz ettiren Menendez, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki politikalarından rahatsızlığını da açıkça dile getiriyor.

Türkiye karşıtlığını ve diğer konuları "ahlak" söylemleriyle savunan Menendez,  senatörlüğü döneminde ikinci kez "rüşvet" suçlamasıyla karşı karşıya.

MENENDEZ, 2018'DE YİNE RÜŞVETLE SUÇLANDI

Menendez'in 2006'da senatör seçilmesinin ardından doktor olan dostu Salomon Melgen'in özel jetiyle Dominik Cumhuriyeti, Florida ve Paris'e uçtuğu haberleri basına düşmeye başladı.

2012'de tekrar senatör seçilirken Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), Menendez'in Dominik Cumhuriyeti seyahatini soruşturduğu iddiaları gündeme düşmeye başladı.

Tarihler 1 Nisan 2015'i gösterdiğinde Adalet Bakanlığı, Menendez hakkındaki iddianamesini kamuoyuyla paylaştı. İddianamede Menendez, makamını Melgen'e yardım etmek için kullanmakla ve "rüşvet" ile suçlanıyordu. Aynı iddianamede Melgen'e de suçlamalar yöneltiliyordu.

Kaynak: Haber Global TV

ABD Senatosu Bob Menendez rüşvet iddiaları