Evde Tek Başına'dan Trump'ı kestiler

Evde Tek Başına'dan Trump'ı kestiler

Dünyanın en çok izlenen filmleri arasında yer alan Evde Tek Başına 2'de (Home Alone 2), ABD Başkanı Donald Trump'ın da oynadığı kısa bir sahne Kanada'da CBC televizyonu tarafından kesilince tartışma konusu oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın daha birkaç gün önce, 2016'da ülkesinin liderliğine seçilmeden önce "Evde Tek Başına 2" (Home Alone 2) filminde aldığı kısa rolden "onur duyduğunu" söylemesinin ardından, Kanada'da ulusal yayın yapan CBC, Noel için yayınladığı filmdeki Trump sahnelerini kesti.

Durumun fark edilmesi ve artan tepkiler üzerine CBC televizyonu yetkilisi Chuck Thompson açıklama yaptı ve filmden sekiz dakikalık bir bölümün çıkarıldığını söyledi.  

Trump'ın sahnesinin çıkarılışının siyasi amaç taşımadığını savunan Thompson "Televizyona uyarlanan filmlerde genellikle olduğu üzere, Evde Tek Başına 2'de format çerçevesinde reklam süresine yer açılması için kısaltıldı" dedi.

Kanal bu kesintinin, 120 dakikalık filmde reklamlara yer açmak amacıyla, üstelik de Trump başkan olmadan önce yapıldığını söyledi.

TRUMP "BÜYÜK BİR ONUR" DEMİŞTİ

24 Aralık'taki Noel arefesinde ABD Başkanı Donald Trump, ordu mensuplarıyla yaptığı bir telekonferansta 1992'deki devam filminden bahsetmişti. ABD Başkanı en sevdiği Noel filminin sorulması üzerine Evde Tek Başına 2'ye değinmiş ve "Özellikle Noel döneminde birçok insan bundan bahsediyor. Kibarca ifade etmek gerekirse, o zamanlar biraz daha gençtim. Bunu yapmak bir onurdu. Açıkçası (film) çok büyük sükse yapmıştı. Büyük bir Noel süksesiydi, en büyüklerinden biriydi. Dolayısıyla böyle bir filmde bu şekilde yer almak bir onur. Başarıyı her zaman görmek istersiniz" demişti. 

OTELİN SAHİBİYDİ

Trump, 1992'de sinemaseverlerle buluşan "Evde Tek Başına 2" filminin birçok sahnesinin çekildiği Plaza Hotel'in sahibiydi. Bir sahnede Macaulay Culkin'in canlandırdığı Kevin MaCallister karakterinin karşısındakini tanımadan Trump'a adres sorduğu görülüyor.  

Trump, ABD Başkanı olmadan önce "Zoolander" ve "Sex and the City" gibi yapımlarda kısa roller almıştı.

Donald Trump Evde Tek Başına 2