Ev partisi yapan ünlü futbolculara Juventus kesik attı

koronavirüs
Ev partisi yapan ünlü futbolculara Juventus kesik attı

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'un teknik direktörü Andrea Pirlo, ev partisi yapan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ihlalden polisin ceza kestiği Weston McKennie, Arthur, Paulo Dybala'nın Torino ile bugün yapacakları maçın kadrosuna almadığını söyledi.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, McKennie'nin Torino sırtlarındaki villasında ev sahipliği yaptığı parti, İtalyan güvenlik güçlerinin baskınına uğradı. Corriere Dello Sport’da yer alan haberde Juventuslu oyuncuların koronavirüs protokollerini ihlal ettikleri için ceza aldıkları belirtildi. Haberde, McKennie’nin komşularının polisi yüksek sesten dolayı aradığı ifade edilirken eve gelen polislere kapının açılmadığı kaydedildi. Polislerin bir süre sonra kapıyı açtığı ve partide bulunan herkese para cezası kestiği belirtildi. Weston McKennie, Paulo Dybala ve Arthur’un hafta sonu oynanacak Torino derbisinde oynayabilmek için ekstradan teste girmek zorunda oldukları kaydedildi.

Arjantinli Paulo Dybala ile Brezilyalı Arthur'un da nişanlılarıyla birlikte bulunduğu ve toplam 10 kişinin yer aldığı akşam yemeğinin, İtalyan güvenlik güçlerinin villaya gelmesiyle bölündüğü belirtilirken, Carabinieri (İtalyan jandarması) ekiplerinin partiye katılanlara Kovid-19 kurallarını ihlalden para cezası kestiği bildirildi.

Haberlerde, güvenlik güçlerinin McKennie'nin villasına muhitten gelen ihbar üzerine gittiği ifade edildi. Siyah-beyazlı oyuncuların salgın döneminde bu şekilde kalabalık ev partisinde bir araya gelmesi, sosyal medya platformlarında da tartışma konusu oldu.

JUVENTUS KADRO DIŞI BIRAKTI

Pirlo, Torino derbisinden önce düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart akşamı ev partisi yaparken polis baskınına uğrayarak, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinden para cezası kesilen üç oyuncusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Futbol camiasındaki bireyler olarak hareketleriyle herkese örnek olmaları gerektiğini belirten Pirlo, oyuncularının yaptığının dünyanın içinden geçtiği salgın döneminde yanlış olduğunu, dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Teknik direktör Pirlo, ABD'li McKennie, Brezilyalı Arthur ve Arjantinli Paulo Dybala'yı Torino ile yapacakları derbi müsabakasında kadro dışı bıraktığını şöyle açıkladı: "Geçen akşamki hadiseye karışan 3 oyuncu yarınki maçın kadrosuna alınmadı. Zamanla çalışmaya başlayacaklar ve ne olduğunu göreceğiz."

Diğer yandan, yarınki Torino derbisini kazanmak için sahaya çıkacaklarını dile getiren Pirlo, kendi kariyeri için ise şu ifadeleri kullandı: "Ben tek tek maçlara odaklanıyorum ve işimi iyi yapmayı düşünüyorum. Diğer taraftan, eğer 10 maçta kaybediyorsanız evinize dönmeniz normaldir. Ama benim amacım işimi iyi yapmak ve Juventus'ta çalışmaya devam etmek."

JUVENTUS’DA VAKA SAYISI ARTIYOR

Son olarak Merih Demiral’ın koronavirüse yakalandığının açıklanmasının ardından takımın tecrübeli ismi Leonardo Bonucci’nin de testinin pozitif çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada Bonucci’nin tedavisine başlandığı ve evinde karantinaya alındığı belirtildi.

 

Kaynak: AA

Juventus İtalya Andrea Pirlo koronavirüs Weston McKennie Arthur Paulo Dybala