Eurovision'da uyuşturucu krizi: Birinci olan şarkıcı test yaptıracak

İtalya
Eurovision'da uyuşturucu krizi: Birinci olan şarkıcı test yaptıracak

Rotterdam kentindeki Ahoy salonunda gerçekleştirilen "Kucaklama" temalı 26 ülkenin temsilcilerinin mücadele ettiği Eurovision 2021 şarkı yarışmasını İtalya'yı temsil eden Maneskin, Zitti e Buoni şarkısıyla kazandı. Maneskin'in baş solistinin kutlamalar sırasında uyuşturucu kullandığı iddia edildi

Hollanda'da, 65'incisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'ndan "Zitti E Buoni" adlı şarkısıyla İtalya'yı temsil eden Maneskin rock grubu birinci geldi. 26 ülkenin katıldığı yarışmada, 524 puanla birinci seçilen Rock grubu Maneskin'in baş solistinin canlı yayınlanan kutlamalar sırasında içki şişelerinin arkasına eğilerek bir şeyler kokladığı anlar yarışmanın gündemine oturdu.

Eurovision'da uyuşturucu krizi: Birinci olan şarkıcı test yaptıracak - Resim : 1

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Hollanda basını, yarışmayı kazanan grubun baş solistinin uyuşturucu madde kullandığını iddia etti. Grubun baş solisti iddiaları yalanladı. Eurovision 2021 Şarkı Yarışması jürisi ise, olası iddiaların araştırılması için gerekli soruşturmanın hafta içi başlatılabileceğini belirtti.

Ünlü vokalist, pazar sabahı düzenlediği basın toplantısında, "Ben uyuşturucu kullanmıyorum. Lütfen çocuklar. Bunun gerçek olduğunu söylemeyin, kokaine hayır" sözleriyle hakkındaki iddiaları yalanladı.

Eurovision'da uyuşturucu krizi: Birinci olan şarkıcı test yaptıracak - Resim : 2

Eurovision organizatörleri, şarkıcının ülkesine döndükten sonra gönüllü uyuşturucu testi yaptıracağını dile getirdi.

Damiano David ise gitarist arkadaşı Thomas Raggi’nin bir cam bardak kırdığı için o anda aşağı doğru baktığını söyledi.

Eurovision Şarkı Yarışması’nı düzenleyen Avrupa Yayıncılar Birliği’nden (EBU) yapılan açıklamada da, masanın etrafında bulunan cam kırıklarının, David’in sözlerini kanıtlar mahiyette olduğu ancak görüntülerin daha dikkatli şekilde inceleneceği bilgisi paylaşıldı.

Pazar günü Eurovision'un düzenlendiği Hollanda'nın Rotterdam şehrinden İtalya'nın başkenti Roma'da Fiumicino havaalanına inen grubun solisti, "Dedikodulara son vermek istiyoruz. Avrupa Yayın Birliği (EBU) ile konuştuk ve (uyuşturucu) testi yaptırmak için müsait olduğumuzu söyledik. Ama bize gerek olmadığını, bize güvendiklerini söylediler. Ama yine de bütün dedikodulara son vermek için yarın sabah (Pazartesi sabahı) bunu yapacağım" dedi.

Grubun bas gitaristi Victoria de Angelis de "Bizim için bir şoktu çünkü yaymak istediğimiz mesaj bu değil. Kokaine ve uyuşturucu kullanımına kesinlikle karşıyız. Kesinlikle böyle bir şey yapmayız, gerçekten birçok kişinin buna inanması bizi çok şaşırttı, buna bir son vermek istiyoruz" diye konuştu.

Eurovision'da uyuşturucu krizi: Birinci olan şarkıcı test yaptıracak - Resim : 3

YARIŞMAYA 3 BİN 500 KİŞİ KATILDI

Yarışmaya seyirci olarak, 24 saat içinde alınmış negatif test sertifikası olan 3 bin 500 seyirci katıldı. Yarışmada Fransa'nın temsilcisi Barbara Pravi'nin seslendirdiği "Voila" adlı şarkı 499 puanla ikinci oldu. İsviçre’yi temsil eden Gjon's Tears'in "Tout l'Univers" adlı şarkıyla 432 puan alarak yarışmayı üçüncü tamamladı.

Öte yandan Maneskin, İtalya'ya Eurovision tarihindeki 3. zaferini getirmiş oldu. İtalya ilk kez 1990 yılında Toto Cutugno ile  kazanmıştı. 

 Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2020'de yapılamayan ve bu yıla ertelenen yarışmaya, Kovid-19 kısıtlamalarından dolayı 24 saat içinde alınmış negatif test sertifikası olan 3 bin 500 seyirci katıldı.

Zaferin ardından sahneye çıkan Maneskin solisti "Rock'N'Roll asla ölmez" dedi.

Türkiye bu yıl da yarışmaya katılmadı. 

Kaynak: DHA

Eurovision 2021 İtalya maneskin zitti e buoni