Jacinda Ardern evlendi

Ajans Bizim
Yeni Zelanda Dünya haberleri
Jacinda Ardern evlendi
Fotoğraf: New Zealand Herald

Eski Yeni Zelanda'nın başbakanı Jacinda Ardern, uzun süredir birlikte olduğu Clarke Gayford ile Kuzey Adası'nda küçük bir özel törenle evlendi.

Çift 2022 yılında evlenmeyi planlamış ancak Ardern hükümetinin ülkeye getirdiği katı Covid kısıtlamaları nedeniyle iptal etmişti.

Ardern sınırlı sayıdaki konuğa beş dakikalık bir düğün konuşması yaptı.

Çift on yıldır birlikte ve beş yaşında Neve adında bir kızları var.

Düğün başkent Wellington'ın yaklaşık 310 km kuzeyinde, North Island'ın doğu kıyısındaki Craggy Range şaraphanesinde yapıldı.

Yerel basındaki haberlere göre konuklar arasında Ardern'in başbakanlıktaki halefi ve şu anki muhalefet lideri Chris Hipkins de vardı.

43 yaşındaki Ardern, beş yıldan fazla bir süre Yeni Zelanda başbakanı olarak görev yaptı ve geçtiğimiz Ocak ayında "yeterli birikimi" olmadığını söyleyerek kamu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Özellikle 2019 yılında Christchurch'te iki camiye düzenlenen ölümcül silahlı saldırının ardından sergilediği liderlik tarzıyla uluslararası alanda takdir topladı.

Parlamentodaki son konuşmasında Ardern, 47 yaşındaki TV sunucusu Gayford'a "Sonunda evlenebileceğiz" diye seslendi. 

Jacinda Ardern, istifa ettiğinden beri Harvard Üniversitesi'nde üç burs aldı. Aynı zamanda Prens William'ın Earthshot Prize’nin mütevelli heyetinde yer alıyor. Christchurch saldırısının ardından kurulan "terörist ve şiddet yanlısı aşırılık yanlısı içeriği internet üzerinden ortadan kaldırmayı" amaçlayan bir ağ olan Christchurch Çağrısı'nın özel elçisi.