Eşi benzeri görülmemiş olay: Yılda 300 gün uyuyor, ailesi uykusunda besleyip yıkıyor

Hindistan
Eşi benzeri görülmemiş olay: Yılda 300 gün uyuyor, ailesi uykusunda besleyip yıkıyor

Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir olay görüldü. Hindistan'ın Nagaur kentinde Purkharam adlı kişi yılın 365 gününün 300 gününü uykuda geçiriyor. Nadir görülen hastalıktan müzdarip adamı ailesi uykusunda yıkayıp besliyor

Hindistan‘ın Nagaur şehrinde 42 yaşındaki Purkharam adlı adamın, nadir görülen bir hastalık nedeniyle ayda 25 gün, yılda 300 gün kesintisiz uyuduğu ortaya çıktı. 23 yıl önce eksen hipersomnisi teşhisi konan 42 yaşındaki Purkharam isimli kişi yılın 300 gününü uyuyarak geçirirken, ailesi Purkharam’ı uykusunda yıkayıp yemek yediriyor.

23 yıl önce eksen hipersomnisi olarak bilinen nadir bir uyku bozukluğu hastalığına yakalanan Purkharam’ın uykuya daldığında 20 ila 25 gün kesintisiz uyuduğu belirtildi. Bhadwa köyünde yaşayan 42 yaşındaki Purkharam'ın, uykuya daldıktan sonra uyandırmanın zor olduğu gerekçesiyle kesintisiz uyuduğu için ailesinin onu uyurken yıkadığı ve beslediği bildirildi.

 

Eşi benzeri görülmemiş olay: Yılda 300 gün uyuyor, ailesi uykusunda besleyip yıkıyor - Resim : 1

Purkharam, kesintisiz 25 gün uyuduğu için işlettiği bakkal dükkanını ayda sadece 5 gün açabiliyor.23 yıl önce 15 saat kesintisiz uyuyarak başlayan ve ailesi tarafından uyandırma zorluğu çekilen Hindistanlı, doktora gittikten sonra nadir görülen hastalığa yakalandığı ortaya çıkarken, uyuma süresi her geçen gün arttı.

 

Eşi benzeri görülmemiş olay: Yılda 300 gün uyuyor, ailesi uykusunda besleyip yıkıyor - Resim : 2

23 yıl önce 15 saat kesintisiz uyuyarak başlayan ve ailesi tarafından uyandırma zorluğu çekilen Hindistanlı, doktora gittikten sonra nadir görülen hastalığa yakalandığı ortaya çıkarken, uyuma süresi her geçen gün arttı. Ailesinin yetkililerden yardım istediği adamın çalıştığı 5 gün içinde bile uyuma ihtimali olduğu söylendi. 

Purkharam, tedavilere ve aşırı uykuya rağmen vücudunun çoğu zaman yorgun hissettiğini, üretkenliğinin neredeyse sıfır olduğunu söyledi. Ayrıca şiddetli baş ağrısı yaşadığını belirtti. 

Kaynak: Haber Global TV

Hindistan