Ermenistan'ın yeni provokasyonuna Azerbaycan Bayraktar TB2 ile yanıt verdi

Azerbaycan Dünya haberleri

Ermenistan Azerbaycan'a karşı provokasyonlarını sürdürüyor. Azerbaycan mevzileri üzerinde keşif uçuşu yapma girişiminde bulunan insansız hava aracının mobil kontrol istasyonu, Azerbaycan ordusuna ait Bayraktar TB2 tarafından imha edildi. İmha edilme anlarını Azerbaycan Savunma Bakanlığı paylaştı.

Ermenistan provokasyonlarını sürdürürken bölgede artan gerilim son günlerde had safhaya ulaştı...

Ermenistan silahlı kuvvetlerine ait insansız hava aracı, Azerbaycan ordusunun Şahbuz ve Kelbecer bölgeleri istikametinde bulunan mevzileri üzerinde keşif uçuşu yapmak istedi. Ancak o sırada Azerbaycan Ordusu'na ait Bayraktar TB2, daha yüksek bir irtifadan olanları izliyordu.

Ermenistan Ordusu'nun İHA'sı, Azerbaycan mevzilerine ulaşamadan TB2 atışını yaptı. İHA'yı kontrol eden, bir kamyonete yüklü haldeki mobil kontrol istasyonu imha edildi.

Birkaç saat sonra, Ermenistan Ordusu bu kez Basargeçer ilinin Zod yerleşim birimi istikametinde benzer bir provokasyonda bulundu. Azerbaycan askerlerinin bulunduğu mevzilere 60 ve 82 milimetrelik havan toplarıyla ateş açtı. Azerbaycan Ordusu, Ermenistan'ın saldırına misliyle karşılık verdi.

Ve aynı gün içinde üçüncü provokasyon...  Ermeni Silahlı Kuvvetleri'ne ait birlikler, Gafan ili istikametindeki mevzilerinden, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Culfa ili istikametindeki Azerbaycan Ordusu mevzilerini hafif silahlarla ateş altına aldı. Azerbaycan askerleri saldırıya anında cevap verdi...

Bu saldırılardan bir gün önce de Ermenistan Ordusu'nun sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş açması sonucu 3 Azerbaycan askeri yaralanmıştı. Saldırıya Azerbaycan Ordusu'nun karşılık vermesinin ardından Ermenistan basınında 4 Ermeni askerin hayatını kaybettiği yönünde haberler yer almıştı...

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan Provokasyon mobil kontrol istasyon Bayraktar TB2