Ermenistan'dan yine kara propaganda

Dünya haberleri Azerbaycan

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinden Ermenistan'a geçenlerin sayısı 93 bine ulaştı. Azerbaycan, bölge sakinlerini göçe zorlamasa da Ermenistan yine kara propaganda yapıp uluslararası kamuoyunda farklı algı oluşturmaya çalışıyor.

Azerbaycan öz topraklarında, Karabağ'da silahlı Ermeni gruplara karşı yürüttüğü antiterör operasyonu ile yine tarih yazdı.

30 yıl boyunca Karabağ'da yasa dışı yönetim kuran sözde rejimin kendini lağvetmesini sağladı. Karabağ'ın artık her karış toprağı Azerbaycan'ın kontrolünde, tıpkı 30 yıl öncesi gibi.

Denetimler sürüyor. Yasa dışı rejimin sivil tesisleri yıllardır askeri amaçla kullandığı ortaya çıktı.

Operasyonun ardından bölgeyi kendi rızaları ile terk etmek isteyen Ermenilerin ayrılışları devam ediyor. Karabağ'da kalmak isteyen sivil Ermenilerin ise Azerbaycan toplumuna eşit şekilde entegrasyonu için çalışmalar sürüyor. Ermeni temsilcileri ile 3. toplantı Yevlah'ta yapıldı. Azerbaycan BM grubunu da Karabağ'da ağırlamaya hazırlanıyor.

Ermenistan'sa kara propagandadan vazgeçmiyor. Paşinyan, Ermenilerin etnik temizliğe maruz kaldığını ileri sürdü. Bakü'den yanıt geçilmedi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Paşinyan'ı şiddetle kınayarak reddetti.

Açıklamada, "Ermenileri yaşadıkları yerleri terk etmemeye ve Azerbaycan toplumunun parçası olmaya çağırıyoruz" denildi.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Dünya haberleri