Ermenistan Kafkasya'daki gerilimi artırıyor

Azerbaycan Dünya haberleri

Ermenistan, Azerbaycan sınırında gerilimi artırmaya devam ediyor. Azerbaycan Devlet Haber Ajansı'nın paylaştığı verilere göre, Ermenistan son 2 buçuk ayda 134 provokasyona imza attı. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri gerçekleştirilen her provokasyona misliyle cevap verdi.

2020'de 44 gün süren İkinci Karabağ savaşında ağır bir yenilgi alan, barış anlaşması çağrılarına cevap vermeyen Ermenistan Kafkasya'daki barış ortamını baltalamaya devam ediyor.

Provokasyonlarını sınır hattında yoğunlaştıran Ermenistan, Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi açma, drone ile keşif yapma gibi yöntemlerle bölgedeki gerilimi artırıyor.

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı son 2 buçuk ayda Ermenistan'ın 134 provokasyon gerçekleştirdiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Ermenistan temmuz ayında 28, ağustos ayında 45, eylül ayında 61 provokasyona imza attı.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri bölgede gerilimin bilinçli olarak arttırıldığını belirtti. Yapılan açıklamalarda provokasyonlara anında karşılık verildiği ve tüm sorumluluğun tamamıyla Ermenistan'a ait olduğunu vurguladı.

Ermenistan'ın provokasyonlarına dünyadan da tepki yağıyor. Karabağ'da yapılan sözde seçime başta AB olmak üzere pek çok dünya ülkesinde tepki yağdı. Seçimi tanımadıklarını açıklayarak Ermenistan'a tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan kafkasya gerilim