Ermenistan füzesi havada vuruldu

Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın Hızı bölgesine atılan füze havada imha edildi. Öte yandan Ermenistan ordusuna ait bir Su-25 savaş uçağının daha düşürüldü.

Ermanistan cepheden kilometrelerce uzaktaki sivil yerleşim biriminlerini de hedef almaktan geri durmuyor. Azerbaycan'ın Hızı bölgesine füze atıldı.

Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Hızı'ya attığı füze, havada imha edildi. Etkisiz hale getirilen füze ikiye ayrıldı. Parçaları boş araziye düştü.

Füzeni türünün belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Hızı, cephe hattından kilonetrelerce uzakta ve başkent Bakü'ye yakın bir bölge...

Hızı iki hafta önce de ermenistan'ın füzeli saldırı girişimine hedef oldu.Ermenistan topraklarından fırlatılan 300 kilometre menzilli füzelerin biri Hızı'ya diğeri Abşeron bölgesine doğru atıldı. Azerbaycan hava savunma sistemi devreye girerek füzeleri o zaman da havada imha etmişti.

ERMENİSTAN İHA'SI İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, yerel saatle 13.00 civarında, işgalden kurtarılmış Horadiz kasabası istikametinde uçan Ermenistan İHA'sının, Azerbaycan hava savunma unsurlarınca imha edildiği belirtildi.

SU-25 SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Ermenistan ordusuna ait bir Su-25 savaş uçağının daha düşürüldüğü bildirildi. Azerbaycan ordusu dün de aynı yönde Ermenistan ordusuna ait bir Su-25 savaş uçağını düşürmüştü.

AZERBAYCAN: GEREKLİ KOŞULLARI SAĞLADIK

Cephe hattında gece 00:00'da ikinci kez insani ateşkes devreye girdi. Ermenistan'a saldırılarını durdurması ve işgal ettiği topraklardan çekilme şansı verildi.

Ama Ermenistan sadece beş dakika sonra ateşkesi ihlal etmeye başladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov, sahadaki son durum hakkında açıklama yaptı.

Buna göre azerbaycan ordusu, cephe hattında insani ateşi sağladı. Hayatını kaybeden askerlerin naaşlarının toplanması ve esir değişimi için gereken koşullar yaratıldı.

Ancak Ermenistan ordusu, Cebrail kenti dahil, işgalden kurtarılan bölgelere topçu ateşi açmaya devam ediyor.

 

Ermeni askerleri, Ağdere, Füzuli, Hadrut, Cebrail istikametlerinde saldırı girişiminde bulundu. Kayıp vererek püskürtüldüler. Ateşkes ihlalleri sabah daha da yoğunlaştı. Ağdam bölgesi topçu ateşine tutuldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ı uyardı. Açıklamada, "İnsani ateşkesi görmezden gelerek gerginlik yaratmaya devam edlirse, ordumuz daha sert tedbirler alacak" denildi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar, 27 Eylül'de Ermenistan'ın saldırılarının ardından başladı. Karşı taarruza geçen Azerbaycan ordusu 2 kent dahil 60'ın üzerinde yerleşim yerini işgalden kurtardı. Ermenistan ordusunun saldırıları sonucu 60'tan fazla Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetti.

son dakika son dakika haber