Ermenistan ateşkesi yine ihlal etti

Azerbaycan

Ermenistan ordusu bir kez daha ateşkes kararına uymadı. Ağdam bölgesi topçu ateşi altında... Azerbaycan ordusu ise Cebrail bölgesinde, Ermenistan'a ait bir savaş uçağı düşürdü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ermenistan ordusunun Cebrail bölgesi ve Aras Nehri civarında işgalden kurtarılan yerleşimlere havan ve top saldırısı düzenlediği belirtildi. Çemberek, Gedebey, Berd ve Tovuz hedef alındı.

İşgalci ermeniler saat 07:00 sularında Ağdere, Füzuli ve Hadrut'a da saldırı girişiminde bulundu. Azerbaycan ordusu saldırıları engelliyor.

Bakanlık açıklamasında, "Azerbaycan ateşkese uyuyor ama sivilleri ve mevzilerimizi korumak için karşılık vermek hakkımızı saklı tutuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ermeni saldırılarında can kaybı meydana gelmedi.

SU-25 TİPİ SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Bakanlık, Ermenistan ordusuna ait bir SU-25 tipi savaş uçağı daha düşürüldüğünü duyurdu. Açıklamaya göre, uçak Cebrail bölgesinde yerel saatle 12:30'da vuruldu. Azerbaycan mevzilerine saldırı hazırlığındaydı.

Bakanlık ateşkes ilanına kadar yaşanan çatışmalara dair de bilgi verdi.

Ermenistan'a ait 5 tank ve 2 s-300 rampasının yanı sıra obüsler, hava savunma sistemleri ile zırhlı araçların da imha edildiği açıklandı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında bugün yerel saatle 00:00 itibarıyla geçici insani ateşkes kararı alındı.

Yani Azerbaycan Ermenistan'a saldırılarını durdurması ve işgal ettiği topraklardan çekilme şansı verdi. Ancak Ermeni ordusu saldırılarını sürdürüyor.

Sahada kaybeden Ermenistan, Azerbaycan'daki sivil yerleşimleri hedef alıyor.

Ermeni ordusu Azerbaycan'ın en büyük 2. şehri Gence'ye saldırdı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybetti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar, 27 Eylül'de Ermenistan'ın saldırılarının ardından başladı.

Karşı taarruza geçen Azerbaycan ordusu 60'ın üzerinde yerleşim yerini işgalden kurtardı.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan