Ermenistan, Azerbaycan Ordusu mevzilerine bir kez daha ateş açtı

Azerbaycan
Ermenistan, Azerbaycan Ordusu mevzilerine bir kez daha ateş açtı

Ateşkesi sürekli ihlal eden Ermeni Silahı Kuvvetleri, bu kez de Kelbecer bölgesindeki Azerbaycan Ordusu mevzilerine ateş açtı.

Ermenistan Ordusu'na bağlı güçler, Basargeçer'in Yukarı Şorca köyü istikametinden Kelbecer'e bağlık Zeylik köyü yönündeki Azerbaycan Ordusu mevzilerine keskin nişancı tüfeği ve otomatik silahlarla ateş açtı.

Ermenistan'ın saldırısı sonucu Azerbaycan Ordusu'nda can kaybı yaşanmazken Azerbaycan Ordusu tarafından bu ateşe karşılık verildi. 

Ermenistan bir süredir sürekli olarak ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan Ordusu mevzilerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. 

En son 2 gün önce Ermenistan-Azerbaycan sınırının Kelbecer istikametinde gerçekleştirilen saldırı sonucu 1 Azerbaycan askeri şehit olmuştu. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ordusunun saldırılarına tepki göstererek, “Azerbaycan bölgede barış ve güvenliği sağlamak için gerekli tüm adımları atma hakkına sahiptir” ifadelerini kullanmıştı. 

Türkiye de bu saldırılara tepki göstermişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan tarafından Kelbecer'de gerçekleştirilen saldırıda bir Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü anımsatarak, bu saldırıyı en kuvvetli şekilde lanetlediklerini vurgulamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Azerbaycan ermenistan'ın ateşkes ihlalleri Kelbecer