Ermeni rövanşistler yeniden sahnede: Hükümet karşıtı gruplar Erivan'da polisle çatıştı

Haber Merkezi
Ermenistan Dünya haberleri

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bir kez daha hükümet karşıtı gösteri düzenlendi. Polis ve göstericiler arasında yaşanan çatışmada 101 kişi yaralandı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifasını isteyenler bir kez daha sokaklara döküldü, polis göstericileri dağıtmak için ses bombası kullandı. Görüntüler Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan. 2. Karabağ Savaşı'nın ardından Azerbaycan'ın bölgede yarattığı yeni gerçekliği kabullenemeyen Ermeni rövanşistler yeniden sahnede! Hükümet karşıtı gruplar, parlamento binası önünde toplandı. Polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı. 101 kişi yaralandı.

Yıllarca Azerbaycan karşıtı propagandanın başını çeken Başbakan Paşinyan, şimdi halkına tarihi gerçekleri kabul ettirmeye çalışıyor. Paşinyan, sınırları çizilmiş, 29 bin 743 kilometrekarelik "gerçek Ermenistan'ın" devlet ideolojisi ve vizyonu haline gelmesi gerektiğini belirtiyor. Ermenistan Başbakanı son olarak, "Azerbaycan'la bir ay içinde barış anlaşmasını imzalamaya hazırız" dedi.

Paşinyan ayrıca, Orta Asya ve Kafkasların NATO'su olarak bilinen kolektif güvenlik antlaşması örgütünden çıkacaklarını, ancak zamanına kendilerinin karar vereceğini söyledi. Paşinyan, 12 Mart'ta, örgüt ile ilişkilerini dondurduklarını, faaliyetlerine katılmadıklarını duyurmuştu.