Erdoğan ile Trump NATO Zirvesi'nde görüşecek mi? ABD'den açıklama geldi

Erdoğan ile Trump NATO Zirvesi'nde görüşecek mi? ABD'den açıklama geldi

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, gelecek haftaki NATO Zirvesi sırasında ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmeyeceğini söyledi.

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, Trump'ın 3-4 Aralık'ta Londra'da düzenlenecek NATO zirvesindeki temasları hakkında telekonferans üzerinden gazetecilere brifing verdi.

"GÖRÜŞME PROGRAMDA GÖRÜNMÜYOR"

"Trump ve Erdoğan arasında bir ikili görüşmenin planlanıp planlanmadığına" ilişkin bir soruya yanıt veren yetkili, "Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan daha birkaç hafta önce buradaydı. Başkan o zaman onunla birkaç saat süren direkt diplomasi yürüttü. NATO zirvesinde ayrı bir ikili görüşme programda görünmüyor" diye konuştu.

"DİPLOMASİ TOPLAMA OYUNUDUR"

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre; üst düzey yetkili "Türkiye'yle alakalı hususların zirvede ne kadar gündeme geleceğine" yönelik bir soruya da cevap verdi. Yetkili, "Diplomasi çıkarma değil, toplama oyunudur. Yani şunu demek istiyorum; İttifak (NATO) Türkiye'yle, Türkiye'yle uyum içerisinde olmakla, uyum içerisinde olmamaya kıyasla daha güçlüdür. Bu nokta, Başkan'ın Türkler'le yürüttüğü diplomasiye de zemin teşkil etmektedir" dedi.

ABD Erdoğan Trump NATO