Emine Erdoğan New York'ta BM Genel Kurulu'nda Sıfır Atık Günü Özel Oturumu'na katılacak

emine erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği'nin özel davetlisi olarak gittiği New York'ta Uluslararası Sıfır Atık Günü özel oturumuna katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, BM Genel Sekreterliği'nin davetlisi olarak New York'ta. Emine Erdoğan, burada Uluslararası Sıfır Atık Günü özel oturumuna katılacak. 

HİTABI SAAT 17:00'DE

Ayrıntıları New York'tan aktaran Haber Global Muhabiri Saadet Çelikçi, Emine Erdoğan'ın hitabının saat 17:00'de başlayacağını belirtti. Emine Erdoğan, dünyaya sıfır atık projesinin detaylarını anlatacak ve çağrıda bulunacak. Türkiye'de uygulanan sıfır atık projesinin detayları da programda konuşulacak. 

BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 24 Şubat'ta Türkiye'ye gelerek, Emine Erdoğan ve Türk halkına "geçmiş olsun" dileklerini iletmişti.

Sharif, Emine Erdoğan'a, BM Genel Sekreteri Guteress'in ilk kez düzenlenecek 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliklerine katılması için özel davetini de sunmuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

emine erdoğan New york BM Genel Kurulu